Recepten met botersla

75 recepten met botersla

Botersla

Botersla Salanova is een zogenaamde multi-leaf sla. Dat betekent dat een krop Salanova wel twee tot vier keer meer bladeren bevat dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes nagenoeg even groot en hebben ze dezelfde vorm. Salanova heeft dus een compacte en volle krop. Salanova koop je met de kluit nog aan de krop. Daardoor blijft de sla langer vers. Er zijn verschillende varianten te koop waarvan de Salanova Groen (groene botersla) en Salanova Rood (rode botersla) waarschijnlijk het meest bekend zijn. De blaadjes zijn mals en zacht van smaak. Door één keer te snijden, valt de sla uiteen en heb je bladeren van gelijke grootte. Dat snijden gaat gemakkelijk met de daarvoor ontwikkelde boor, maar zelfs met een appelboor lukt het meestal wel. Zo klein is de stronk. Ook kun je bijvoorbeeld de helft van de bladeren gemakkelijk van de stronk snijden, of de paar blaadjes die je nodig hebt ‘plukken’. + lees meer

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen

2 bollen buffelmozzarella 200 g kersen 1 ambachtelijk stokbrood 100 g botersla 150 g gerookte kipfilet (vleeswaren) 15 g basilicum1. Scheur de bollen mozzarella in stukjes. Halveer het stokbrood overlangs en beleg de onderste helft ach... bekijk recept »

Dubbele cheeseburger met tomaat-ui-augurkrelish

130 g zongedroogde tomaatjes 1 sjalot 3 el augurkenblokjes 8 beefburgers 4 hamburgerbroodjes 8 plakjes cheddar 100 ml barbecuesaus 100 g botersla1. Steek de barbecue aan. 2. Snijd voor de relish de tomaatjes fijn, snipper de sjalot en ... bekijk recept »

Taco's met worst, paprika en courgette

270 g Catalaanse braadworsten 1 courgette 295 g gegrilde rode paprika's 1 el zonnebloemolie 740 g bonenmix kidney, bruine & witte bonen 230 g tacosaus mild 12 tacoschelpen 100 g botersla1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het v... bekijk recept »

Ham-aspergetaartje met salade

2 bladerdeegtaartjes (hartig met beenham en asperges*) 1 sinaasappel 1 venkel 1 bos radijs 100 g botersla 1 ei (gekookt) 4 eetlepels olijfolie1. Verwarm de taartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en halveer ze. Boen de... bekijk recept »

Sandwich met sla, bacon en tomaat

50 g bacon 3 sneetjes grofvolkorenbrood met zonnepit 1½ el mayonaise ½ zak botersla 2 trostomaten 1½ el tomatenketchup ½ el naturel chips1. Bak in koekenpan met antiaanbaklaag plakjes bacon in 3-4 minuten krokant. Roos... bekijk recept »

Salade met ei en rivierkreeftjes

3 eieren 2 eetlepels yoghurt 1 eetlepel mayonaise 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel witte-wijnazijn versgemalen zwarte peper 1 zak veldsla (of waterkers, 75 g) 1 rijpe avocado 1 zak botersla (100 g) 2 bakjes rivierkreeftjes... bekijk recept »

Aardappelsalade met haring en paprika

1 zak minikrieltjes (450 g) 8 sneetjes volkorenbrood 1 pot geroosterde paprika's (heel, 465 g) 2 pakjes maatjesharing (a 2 stuks) 1 zakje verse bieslook (25 g) 6 eetlepels yogonaise 1 eetlepel witte wijnazijn 1 zak b... bekijk recept »

Prei-visragout met salade

4 pasteibakjes 2 el olie 300 g gesneden prei 500 ml volle melk 50 g besciamella sausmix 300 g zalmfilet 250 g cherrytomaten ½ komkommer 100 g botersla 3 el sladressing naturel1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet tijdens het v... bekijk recept »

Botersla met aardappel-kerriesalade

1 zakje aardappelschijfjes 1 zakje botersla 2 bosuitjes 1 puntpaprika 1 takje basilicum 1 pakje Duitse cervelaatworst 3 el kerrie-ananassaus1. Kook in pan aardappelschijfjes in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar. Verdeel botersla over... bekijk recept »

Sesambol gehakt & zoete pannenkoek

1 sesambol (zak 6 stuks) 1 el ketchup blaadjes botersla (zak 100 genkele) 2 plakjes gebraden rundergehakt (vleeswaren, pakje ca. 145 g) 1 tomaat (in dunne plakken) 1 pannenkoek naturel (ambachtelijk, pak 8 stuks) ... bekijk recept »

Pagina 1 van 8