358 recepten met cantharellen
1 kg Cantharellen- 4 Sjalotten of 2 Uien- 4 el. Boter- 1 el Bloem- 3 dl. Room- 1 el. gehakte Peterselie- Zout & Peper. Maak de cantharellen schoon en snijd ze naargelang hun grootte een of twee keer door. Bak in een pan de fijngehakte sjalotte... bekijk recept »
400 gr cantharellen,1 rode ui3 el boterzoutzwarte peper4 plakken (duits)broodboter, 1 el geraspte parmezaanse kaaspeterselie Cantharellen schoonmaken en eventueel kleinsnijden. De ui pellen en snipperen en fruiten in de verhitte boter, de paddestoele... bekijk recept »
4 konijn achterbouten a 220 gram 220 gram rode uien 3 knoflookteentjes 250 gram cantharellen 380 gram vastkokende aardappels 8 plakken gerookt spek (80 gram 3 tl olijfolie 3 takjes rozemarijn, 6 jeneverbessen 9 peperkorrels 3 kruidnagelen 125 ml witt... bekijk recept »
30 gr boter - 1 middelgrote uifijngesneden - 400 gr langkorrelrijst - 1 worteltje in julienne gesneden (hele dunne reepjes) - 1 liter kippebouillon - 1 mespunt saffraan - 150 gr oesterzwammen - 150 gr cantharellen - 125 gr bloemige aardappelengeschil... bekijk recept »
250gr. cantharellen, 2 el. vloeibare boter of olijf olie. 1 el. citroensap2 el. bloem, 1 dl. bouillon, 0,6 dl. droge witte wijn, peper uit de molenzout, 3 el. zure room. royaal fijn gehakte peterselie. 1.Fruit de cantharellen in de boter. voeg citroe... bekijk recept »
-600 gram sukadelapjes -zout -versgemalen peper -2 eetlepels boter -1 grote uigesnipperd -2 tenen knoflookgesnipperd -2 takjes tijm -1 stukje foelie -1 blaadje laurier -2 peperkorrels -3 dl rode wijn -200 gram cantharellen -6 plakjes bladerdeeg -1 ei... bekijk recept »
250 gram haasfilet100 gram cantharellen25 gram boter2 eetl. olie1/2 theel. tijm4 eetl. rode port6 eetl. runderfond (of bouillon)1 dl. slagroomzout en peper. Hulpmiddelen Wok of braadpan Hulpmiddelen - Wok of braadpan Voorbereiding Snijd de haasfilet... bekijk recept »
1 kg cantharellen 4 sjalotten of 2 uien 4 eetl boter 1 eetl bloem 2 kopjes room 1 eetl gehakte peterselie zout en peper Maak de cantharellen schoon en snijd ze naargelang hun grootte een of twee keer door. Bak in een pan de fijngehakte sjalotten in d... bekijk recept »
500 gr sperziebonen2-3 takjes bonekruidzout 75 gr doorregen spek1 el boter1 ui250 gr cantharellenzoutbeter375 gr tomaten. De bonen,afhalen wassen snijden of in stukjes breken. Bonekruid afspoelen. Bonen en kruid te zamen aan de kook brengen en ongeve... bekijk recept »
500 gr cantharellen - 4 teentjes look - 2 el olijfolie - enkele takjes platte peterselie - versgemalen zwarte peper en fijn zeezout Voorbereiding Borstel de paddestoelen schoon en spoel ze even onder de lopende kraan af om het zand te verwijderen. De... bekijk recept »