Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Cappuccino van erwten en cantharellen

250 g diepvries erwt200 g cantharellen (of dooierzwammen)200 ml room150 ml melk500 ml kippenbouillon2 el boter1 sjalot1 knoflookteentjenootmuskaatuit de molen peperzout1. Laat de erwten ontdooien. Borstel de cantharellen schoon en snij ze kleine... bekijk recept »

Gekonfijte kabeljauw met cantharellen en witloof

4 stukken kabeljauwfilet (elk 150 g met vel)2 onbehandelde sinaasappels6 stronkjes witloof500 g cantharellen8 takjes tijm50 g boter750 ml olijfolie1. Schil de sinaasappelen. Verhit de olie met de schillen en de takjes tijm in een niet al te grote pan... bekijk recept »

Savooikool met cantharellen en gevulde kalfslapjes

8 savooikoolbladeren4 kalfslappen8 plakken ontbijtspek350 g cantharellen200 g gehakt1 el rozijnen1 el pijnboompitten1 el cognac150 ml gevogeltebouillon1 eidooier100 ml room120 g boter4 takjes dillepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng h... bekijk recept »

Konijn met riesling en cantharellen

1 konijn (versneden)200 ml riesling (witte wijn)300 g cantharellen1 bundel zilveruien100 g gerookt spek (in blokjes)1 takje tijm (afgerist)0.5 kl zwarte peperbollen100 ml room2 el oliezout1. Schik de stukken konijn in een ondiepe schotel. Overgiet me... bekijk recept »

Aardappellasagne met cantharellen

500 g gehakt50 g spekblokjes1 kg vastkokende aardappelen4 tomaten250 g cantharellen1 ui1 blikje tomatenblokjes (800 g)150 g emmentaler (geraspt)250 ml melk250 ml vleesbouillon50 g boter50 g bloemolijfolienootmuskaatpaprikapoederpeperzout1. Verwarm de... bekijk recept »

Kaastaart met bieslook en cantharellen

250 g zoute crackers100 g boter10 blaadjes gelatine (20 g)600 g cantharellen2 tenen knoflook2 el olijfolie40 ml cognac600 g roomkaas (verse)100 ml melk200 ml slagroom (min. 30% VG)4 el bieslook (gesnipperd)peperzout1. Verkruimel de crackers. Smelt de... bekijk recept »

Soep met cantharellen

800 g vastkokende aardappelen (in blokjes)400 g cantharellen1 stengel preiwit (in reepjes)800 ml runderbouillon3 el zonnebloemolieuit de molen peperzout2 el dille (fijngehakt)1. Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in blokjes. Borstel de cantharell... bekijk recept »

Kalfskotelet met uitjes en cantharellen

0 krielaardappelen2 kalfskoteletten (met 2 ribben ipv 1)12 zilveruien400 g cantharellen120 ml groentebouillon4 el olijfolie50 g boter5 takjes tijm10 korianderzaden5 peperbollenuit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de aard... bekijk recept »

Preitaartjes met cantharellen

1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)100 g spekreepjes200 g cantharellen1 prei (dikke)1 sjalot (gesnipperd)1 el bladpeterselie1 el bieslook (in ringetjes)3 eieren3 dl roomparmezaanolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C.Snipper de sjalot f... bekijk recept »

Saffraanrisotto Met Cantharellen

3 sjalotjes2 kruidenbouillontabletten4 el. olijfolie400 gram risottorijst2,5 dl. droge witte wijn1 envelopje saffraan300 gram cantharellen of kastanjechampignons50 gram gepelde walnotenzoutzwarte peperhalf bakje mascarpone100 gram Parmezaanse kaas of... bekijk recept »

Pagina 9 van 36