358 recepten met cantharellen
250 g diepvries erwt200 g cantharellen (of dooierzwammen)200 ml room150 ml melk500 ml kippenbouillon2 el boter1 sjalot1 knoflookteentjenootmuskaatuit de molen peperzout1. Laat de erwten ontdooien. Borstel de cantharellen schoon en snij ze kleine... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet (elk 150 g met vel)2 onbehandelde sinaasappels6 stronkjes witloof500 g cantharellen8 takjes tijm50 g boter750 ml olijfolie1. Schil de sinaasappelen. Verhit de olie met de schillen en de takjes tijm in een niet al te grote pan... bekijk recept »
8 savooikoolbladeren4 kalfslappen8 plakken ontbijtspek350 g cantharellen200 g gehakt1 el rozijnen1 el pijnboompitten1 el cognac150 ml gevogeltebouillon1 eidooier100 ml room120 g boter4 takjes dillepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng h... bekijk recept »
1 konijn (versneden)200 ml riesling (witte wijn)300 g cantharellen1 bundel zilveruien100 g gerookt spek (in blokjes)1 takje tijm (afgerist)0.5 kl zwarte peperbollen100 ml room2 el oliezout1. Schik de stukken konijn in een ondiepe schotel. Overgiet me... bekijk recept »
500 g gehakt50 g spekblokjes1 kg vastkokende aardappelen4 tomaten250 g cantharellen1 ui1 blikje tomatenblokjes (800 g)150 g emmentaler (geraspt)250 ml melk250 ml vleesbouillon50 g boter50 g bloemolijfolienootmuskaatpaprikapoederpeperzout1. Verwarm de... bekijk recept »
250 g zoute crackers100 g boter10 blaadjes gelatine (20 g)600 g cantharellen2 tenen knoflook2 el olijfolie40 ml cognac600 g roomkaas (verse)100 ml melk200 ml slagroom (min. 30% VG)4 el bieslook (gesnipperd)peperzout1. Verkruimel de crackers. Smelt de... bekijk recept »
800 g vastkokende aardappelen (in blokjes)400 g cantharellen1 stengel preiwit (in reepjes)800 ml runderbouillon3 el zonnebloemolieuit de molen peperzout2 el dille (fijngehakt)1. Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in blokjes. Borstel de cantharell... bekijk recept »
0 krielaardappelen2 kalfskoteletten (met 2 ribben ipv 1)12 zilveruien400 g cantharellen120 ml groentebouillon4 el olijfolie50 g boter5 takjes tijm10 korianderzaden5 peperbollenuit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de aard... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)100 g spekreepjes200 g cantharellen1 prei (dikke)1 sjalot (gesnipperd)1 el bladpeterselie1 el bieslook (in ringetjes)3 eieren3 dl roomparmezaanolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C.Snipper de sjalot f... bekijk recept »
3 sjalotjes2 kruidenbouillontabletten4 el. olijfolie400 gram risottorijst2,5 dl. droge witte wijn1 envelopje saffraan300 gram cantharellen of kastanjechampignons50 gram gepelde walnotenzoutzwarte peperhalf bakje mascarpone100 gram Parmezaanse kaas of... bekijk recept »