Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Risotto Met Cantharellen En Rucola

175 g risottorijst 125 g cantharellengrote exemplaren gehalveerd 125 g oesterzwammenin brede repen 50 g geschaafde parmezaanse kaas 1 sjalotgesnipperd 1 bosje rucolagrof gehakt 1 teentje knoflookgeperst 4 dl groentebouillon (van tablet) 1 dl ... bekijk recept »

Papillotte Met Kabeljauw En Cantharellen

4 kabeljauwhaasjes of filets 1 fijngesneden prei 4 fijngesneden lente-uitjes 2 el fijngesneden peterselie 1 fijngeneden teentje look 10 cl Nolly prat of witte wijn 2 el boter 200 g cantharellen Beboter vier vellen aluminiumfolie en verdeel hierover d... bekijk recept »

Taartjes met cantharellen en pancettachips

1 ei3 El verse kaas4 El melk50 g geraspte gruyère1 versnipperd teentje look peper, zout2 sjalotten1 El olijfolie150 g cantharellen1 theelepel gehakte rozemarijn3 El gehakte platte peterselie1 vel bladerdeeg6 sneetjes gegrilde pancetta1. Meng het ei, ... bekijk recept »

Galette met blauwe kaas en cantharellen

1 pak mix voor meergranenpannenkoeken900 milliliter melk4 eieren50 gram boter400 gram cantharellen schoongeveegdbosje peterselie150 gram blauwschimmelkaas1. Bereid het pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en de eier... bekijk recept »

Hertenbiefstuk met champignonsaus en cantharellen

700 gram kruimige aardappels1 handje hazelnoten4 (herten)biefstukken2 eetlepels boter2 eetlepels olie200 gram cantharellen1 sjalot, gesnipperd2 eetlepels fijngehakte peterselie1 zakje Knorr Mix voor champignonsausaluminiumfolie1. Verwarm de oven voor... bekijk recept »

Onglet met jonge bladspinazie, cantharellen

4 bloemige aardappelen 1 dl melk 2 dl light room zwarte peper zout nootmuskaat fleur de sel 1 citroen 1. Aardappelpuree (zalfje)2. Schil en was de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. 3. Dra... bekijk recept »

Velouté van cantharellen en aardpeer

1 grote ui 1 teentje knoflook, gepeld 2 takjes tijm 800 ml gevogeltebouillon 500 gr cantharellen (hanenkammen) 300 gr aardpeer (topinambour) 4 blaadjes salie, fijngesneden solo, bakken en braden olijfolie peper&zout (pezo)1. Schil de aardperen ... bekijk recept »

Velouté van cantharellen en aardpeer met salie

1 grote ui 1 teentje knoflook 2 takjes tijm 500 g cantharellen (ook hanenkammen genoemd) 350 g aardpeer (topinambour) Solo Vloeibaar 1 scheutje xeresazijn 4 blaadjes verse salie peper zout1. Schil de aardperen en snijd ze in fijne plakjes. Houd... bekijk recept »

Kalfsrib-eye met cantharellen en truffeljus

500 gr kalfsrib-eye rozemarijn salie tijm 200 gr cantherellen 20 gr witte truffel 1 dl kalfsjus 1 wortel 1 stengel bleekselder 1 ui zout & peper olijfolie 1. Verwarm de oven voor op 220°2. Snij alle groenten in stukjes van 1.5 cm.kruid het vlees... bekijk recept »

varkensrollade met cantharellen

600 gr varkenshaasje 300 gr cantharellen en 300 gr jonge bladspinazie 1 bol mozarella van ong 125 gr 1 dl room 4 dl kalfsfond 1 dl sherry 50 gr pistachenoten 1 eetl rozemarijn1. verwarm de oven voor op 180°2. blancheer de spinazie heel even in kokend... bekijk recept »

Pagina 10 van 36