358 recepten met cantharellen
Voor 4 personen: 2 kooieenden 1 plak filodeeg 80 g Pata Negrahamplakjes 400 g witlofstronkjes 3 dl wilde-eendenfond 150 g cantharellen 50 g boterblokjesstoof de eendenboutjes gaar in de wilde-eendenfond.Haal de witlofstronkjes los en blancheer deze. ... bekijk recept »
Nodig: 2 sjalotjes 2 sinaasappels 40 gram gedroogde shii-take 4 takjes verse tijm of 4 theelepels gedroogde tijm 2 pimentkorrels 1 1/2 dl rode wijn peper en zout 100 gram cantharellen 1 1/2 eetlepel olijfolie 2 eetlepels fijngehakte peterseliePel en ... bekijk recept »
Vinaigrette: Kwart liter olijfolie, Knoflookteen in plakjes gesneden en dan met een vork in zout fijngeprakt, 8 eetlepels sherryazijn, Koffielepel Dijonmosterd 2 Koffielepels lavendelhoning Peper, zout. Het kan natuurlijk ook nog veel mooier! De olij... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 hoevekip 4 wortelen 6 kleine preien 2 courgettes 1 ui 1 kruidnagel 1 kruidentuiltje 20 gram truffel 300 gram cantharellen 1 koffielepel olijfolie 2 eierdooiers 1 klein glas portwijn 1 eetlepel slagroom zout peperVersnij de kip in s... bekijk recept »
12 jakobsschelpen 750 gram groene asperges 500 gram mosselen 100 gram cantharellen Voor de saus: 2 a 3 sjalotten 2 dl witte wijnazijn 2 dl droge witte wijn 200 gr roomboter Bereidingswijze Kook de mosselen op traditionele wijze en laat ze afkoelen. K... bekijk recept »
1.Kg.Cantharelle(schoon) 5.Sjalotjes(of kleine uien) 2.5 Litr. Groentenbouilon 0.5 Dec.L. Madera/stukje boter Worchestershire saus 3.Eierdooiers 1.Tl.Thijm/Oregana/Salie Peper en zout naar smaak 20 Pl. Bladerdeeg Bereidingswijze Cantharellen in stukj... bekijk recept »
700 g grietfilet1 stuk oudbakken brood (zonder korst)300 g cantharellen30 g hazelnotenolijfolie2 knoflookteentjes0.5 bosje peterselie1 sjalotpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Maak de cantharellen schoon. Hak 1/3 ervan grof, bewaar de... bekijk recept »
70 gram boter1 middelgrote ui,ca. 75 gram gedroogde paddestoelen zoals cantharellenevt. een half bakje verse champignons200 gram risottorijstca. 600 ml. kippe- of groente bouillon (tablet)klontje boter100 gram verse parmezaanse kaas. Snij de ui fijn ... bekijk recept »
1 sjalotje, 1 sinaasappel, 20 gr. gedrrogde shii-take, 2 takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm, 2 pimentkorrels, ? dl. rode wijn, ? eetlepel zout, peper, 50 gr. cantharellen, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel fijngeknipte peterselie Verwarm... bekijk recept »
500 gram cantharellen citroensap 1 ui 75 gram boter 4 tomaten zout paprikapoeder room peterselie 4 plakken rookspek. Maak de cantarellen schoon en was ze in water met citroensap. Snijd ze vervolgens in vieren. Snipper de ui en fruit die in e... bekijk recept »