358 recepten met cantharellen
800 gr. Kalfsgebraad (schoudermuis) 100 gr. kastanje champignons 50 gr. kleine cantharellen 40 gr. boter 1,5 dl. Kalfsfonds 4 cl. Madera ? dl. Room 4 cl. Olijfolie 1 mespuntje nootmuskaat zout /peper Borstel de kastanjechampignons schoon en ... bekijk recept »
1 sjalotje1/2 teentje knoflook150 gr cantharellen175 gr aardappels15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood6 dl runderbouillon1 el olijfolie0,25 dl witte wijn2 takjes tijm1 eierdooier0,8 dl room4 plakjes bladerdeegpeperzout. Verhit de olie en fruit de sjalot,... bekijk recept »
12 sint-jakobsvruchten2 zwarte pensen250 g cantharellen1 sjalot300 ml roomtoastbrood300 ml visfond100 ml droge, witte wijn2 steranijs (peultjes)boterolijfoliepeperzoutSausbinder1. Snipper het sjalotje fijn. Fruit het aan, met de steranijs, in een klo... bekijk recept »
4 zalmfilets (elk ongeveer 150 g)500 g brioche (brood, ongesneden)1 witte spitskool250 g cantharellen1.5 dl room ( extra voor de plakjes brood)0.5 dl witte wijnboterolijfolienootmuskaat1 bosje bladpeterseliepeperzout1. Snij de spitskool in brede repe... bekijk recept »
25 g broodkruim400 g rundergehakt150 g spekreepjes2 tomaten200 g sluimerwten150 g cantharellen3 lente-uien1 eiolie2 takjes peterselie1 teentje knoflookzoutpeper1. Blancheer de sluimererwten 4 minuten in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken. Snij ... bekijk recept »
8 plakjes ontbijtspek0.5 kropsla100 g rucola200 g cantharellen4 eieren0.5 kl citroensap3 el ciderazijnzonnebloemoliepeperzout1. Spoel de sla en de rucola. Laat uitlekken. Maak de cantharellen schoon en roerbak ze in 2 el olie. Besprenkel met citroens... bekijk recept »
1 kg varkensgebraad150 g ontbijtspek (in reepjes)1 gele paprika2 uien200 g cantharellen100 g gedroogde cranberry's1 ei (losgeklopt)2 el citroensap4 el paneermeel1 kl honingsnuifje chilipoederhandvol tuinkruiden (verse)zonnebloemoliepeperzout1. Verwar... bekijk recept »
6 snoekbaarsfilets0.25 witte kool2 wortelen1 ui (grote)350 g cantharellen6 plakjes rauwe ham2 el olijfolie1 el notenoliepeperzout1. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes. Snij de wittekool fijn. Pel en snipper de ui. Blancheer de worteltjes ... bekijk recept »
1 sjalotje 2 teentjes knoflook 25 g geroosterde hazelnoten 200 g verse cantharellen 2 el Solo Vloeibare margarine 0.5 tl gedroogde of verse tijm peper, zout 4 eieren 1 zakje Knorr kant en klare Pepersaus met cognac (200 ml) 1 el maïzena Extra:... bekijk recept »
Heilbotfilet 10 st a 80 gr Jus de veau 0.3 l Colonattaspek 10 plak (bij betere speciaal zaak verkreegbaar) Risotto 0.4 kg Cantharellen 0.3 kg Lampadina tomaatje 10 st Sjalot 1 st. Voorzie de hei... bekijk recept »