Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Henrike's Gepocheerde Tongschar

300 gram Tongscharfilets 2 eetlepels witte wijn of water 2 theelepeltjes olijolie 150 gram cantharellen (of oesterzwammen of grotchampignons) 1 ui 2 eetlepels fijngeknipte peterselie 3 teentjes verse knoflookgeperst Verwarm de oven op 175 graden... bekijk recept »

Bruschetta met bospaddenstoelen en roquefort

1 stokbrood400 g cantharellenroquefortolijfolie2 teentjes knoflook1 sjalotbladpeterselie1. Halveer een klein stokbrood en snij het doormidden. Snipper intussen een knoflookteentje en  sjalotje. Hak de bladpeterselie. Verwarm de oven voor op 180&... bekijk recept »

Cantharellensoep met zure room

500 g cantharellen1 ui1 teen knoflook0.5 bosje gehakt peterselie50 ml witte wijn700 ml groentebouillon75 ml zure roomboternootmuskaatpeperzout1. Maak de cantharellen schoon, snij grotere exemplaren in stukken. 2. Pel en snipper de ui en de knoflook. ... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Paddestoelen-Kip

Champignons cantharellen kip Besmeer 1 kant van een sneetje wittebrood met boter en rooster het goudbruin. Besmeer het met Sweet Chilisauce. Beleg het met gebakken champignons en gebakken cantharellen (en/of champignons) en plakjes gerookte kipfilet.... bekijk recept »

Cantharellenragout

500 gr. cantharellen20 gr. boterzoutmespunt peper2 theelepels maggi60 gr. bloem Smoor de cantharellen met de boter, het aanhangend water, wat peper en zout in 15 a 20 minuten gaar en vul het verkregen vocht aan tot 4 dl. Meng de bloem met wat melk to... bekijk recept »

Krokante eendenborst met honing-pompelmoessaus

4 kleine (à 125 g) eendenborsten (of 2-3 grotere) 400 g spruitjes 200 g cantharellen 2 rode pompelmoezen 500 g stevige aardappelen 500 g pastinaken 1 blokje Knorr Bouillon Original Groenten 6 eetlepels olijfolie 1 zakje Knorr Jachtsaus 4 -5 thee... bekijk recept »

Risotto Met Knoflook, Ui, Paddestoelen En Truffelolie

350 gram cantharellen (of een andere smaakvolle soort)80 gram boter40 gram funghi porcini (geweekt in 100 ml. hete bouillon) (verkrijgbaar bij delicatessenwinkels en Italiaanse winkels)1 kleine uigesnipperd10 tenen knoflookgehakt350 gram rondkorrelri... bekijk recept »

Kikkerbilletjes met asperges

3 kikkerbilletjes per persoon; 1 bosje asperges; 150 gr. cantharellen; 1 flinke sjalot; 400 ml. room; 1 takje verse dragon; bloem. Voor de sesamzaadkoekjes: 100 gr. sesamzaad; 20 gram maanzaad; 40 gr. boter; 15 gr. suiker; sap van 1 citroe... bekijk recept »

Herfstsalade met paddestoelen

Voor 6 personen: 4 struikjes witlof, flinke handvol Rocketsla, groene zure appel, citroensap, 100 gram walnoten, 200 gram Cantharellen, 3 eetlepels gerookte spekreepjes, soldaatjes van 2 sneetjes oud brood, vinaigrette, Zout, Peper, vers gemalen, ver... bekijk recept »

Herfstsaus

1,5 bakje champignons (375 gram)250 gram in schijfjes125 gram kleingehakt 100 gram verse cantharellen twee eetlepels gedroogde eekhoorntjesbrood 125 milliliter sour cream (1 potje) 1 middelgrote uiin snippers 2 teentjes geperste knoflook 2 voll... bekijk recept »

Pagina 13 van 36