Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Kreeft met cantharellen en parmezaan

400 g cantharellen of girolles 100 g Solo 1 blokje Knorr finesse groentebouillonblokje 1 sjalotje 0.5 l droge witte wijn Peper Zout 4 kreeften (tussen 350 en 400 g)) 10 g verse dragon 50 g parmezaanse kaas muskaatnoot 1. Dompel de kreeften 2 to... bekijk recept »

Bouillon van kreeft met witte limabonen

2 kreeften van ca. 700 à 800 g 100 g gedroogde limabonen 1 nacht geweekt in 2 l koud water 150 g sluimererwten 170 g cantharellen 6 tomaten gepeld ontpit en grof gehakt 1 wortel 1 tak bleekselder 1 teentje knoflook 1 el Solo 1 kruidentuiltje met tijm... bekijk recept »

Eendenborst met cantharellen

2 eendenborsten van 400 g per stuk 150 g cantharellen of oesterzwammen 1 gesnipperde sjalotje 8 eetlepels light room 2 dl Knorr Finesse bouillon kip 1 dl cognac verse peterselie 1 teentje knoflook 2 dl melk snufje zout 50 g Solo snuifje vers g... bekijk recept »

Parelhoenpakketjes van bladerdeeg met cantharellen

300 g cantharellen 1 middelgrote ui 2 teentjes knoflook 4 parelhoenfilets (op kamertemperatuur) 2 el Solo Vloeibaar 2 tl verse of gedroogde tijm en 4 kleine takjes 4 el light room 4 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid) bloem Garnituur van... bekijk recept »

Gestoomde Kipfilet met paddestoelen en Noilly Prat

Voor 4 personen: Twee dubbele kipfilets 250 gram champignons 200 gram cantharellen of eekhoorntjesbrood 3 dl kippenbouillon 3 dl room 2 dl Noilly Prat roomboter twee eetlepels gehakte peterselie een teen knoflook fijngehakt verse peper en zout cayenn... bekijk recept »

Pittige paddestoelenbouillon (vegetarisch)

2 sjalotjes 2 sinaasappels 40 gram gedroogde shii-take 4 takjes verse tijm of 4 theelepels gedroogde tijm 2 pimentkorrels 1 1/2 dl rode wijn peper en zout 100 gram cantharellen 1 1/2 eetlepel olijfolie 2 eetlepels fijngehakte peterseliePel en snipper... bekijk recept »

Pasteitjes Met Cantharel-Kaasragou

200 g cantharellen 60 g boter 50 g bloem 5 dl melk 2 bouillonblokjes 200 g rambol zoutpeper ? krop lollo rosso 12 mini pasteitjes of 4 pasteitjes Maak de cantharellen schoon met een doekje en snijd ze in stukken. Smoor de cantharellen 5 minut... bekijk recept »

Gemarineerde Varkenshaas Met Paddestoelenroomsaus

2 flinke varkenshaasjeszoutpeper21/2 dl rode wijn2 dl rode port5 jeneverbessengekneusd2 laurierblaadjes40 g boter2 dl wildfond1 dl slagroom250 g cantharellenkoude klontjes boter. Voorbereiding Varkenshaasjes inwrijven met zout en versgemalen peper. I... bekijk recept »

Pittige paddestoelenbouillon

2 sjalotjes 2 sinaasappels 40 g gedroogde shii-take 4 takjes verse tijm of 4 theelepels gedroogde tijm 2 pimentkorrels 1 1/2 dl rode wijn Peper Zout 100 g cantharellen 1 1/2 eetlepel olijfolie 2 eetlepels fijngehakte peterselie Pel en snipper de sja... bekijk recept »

Risottotaartjes

75 g gedroogde morieljes 300 g cantharellen 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 2 lente-uitjes 7 el olijfolie 300 g risottorijst 1 dl droge witte wijn 7 1/2 dl kippenbouillon 25 g roomboter peperzout 25 g Parmezaanse kaas aan 1 stuk Verhit 2 el olie en b... bekijk recept »

Pagina 11 van 36