358 recepten met cantharellen
1 truffel 1 vastkokende aardappel 100 gram cantharel 1 liter kippenbouillon 8 deciliter room 4 eetlepels mosterd 1 klont koude boter 4 takjes verse kervel zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbengen en de truffel hierin in ongeveer 15 mi... bekijk recept »
Voor de bouillon: 1 schenkel van ca. 400 g 2 dikke prei 1 winterwortel 2 grote uien 4 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 2 takjes kervel, 2 eetlepels gedroogd lavasblad Voor de soep: 250 g gehakt hoh Kopje gezouten roomboter 1 teen knoflook, 250 g witte... bekijk recept »
Voor 2 personen: 150 ml slagroom 150 ml droge witte wijn 3 teentjes knoflook, gekneusd en gepeld 2 - 3 takjes tijm 250 g tagliatelle 200 g cantharellen 25 g roomboter ongeveer 20 g zomertruffel of Parmezaanse kaasSchenk de slagroom en wijn in een ste... bekijk recept »
1 doosje grotchampignons 1 ons oesterzwammen 2 ons cantharellen 2 ons shi take 2 potten runderfond 1/4 slagroom 2 potten water 1 el boter peper uit de molen zout Voorbereiding Maak de paddestoelen schoon: Oesterzwammen voorzichtig schoonbo... bekijk recept »
400 g visfilet in blokjes 200 g champignons 100 g shii-takes 100 g hoornen des overvloeds 100 g cantharellen 8 sjalotjes 2 l visfumet 50 g boter 150 g gemalen Nazareth-kaas voor de saus: 1 1/2 dl pocheervocht 1 dl room 20 g boter 20 g bloem peper en ... bekijk recept »
1 sjalot 1 ei 200 gr. cantharel 0.1 l. slagroom 1 el. boter 1 el. cognac 4 plakjes diepvriesbladerdeeg 1 tl. gedroogde tijm Zout Peper Smelt de boter in een pan en fruit het sjalotje glazig. Bak de cantharellen al omscheppend mee tot het voc... bekijk recept »
-VOOR HET DEEG- 1flinke mespunt zeezout. -175 gram speltmeel of bloem. -85 gram boter. -3 soeplepels koud water. -VOOR DE VULLING- -250 gram soepvlees of kip. -Kruidige boullion(zelfgetrokken of een blokje). -1 theelepel peperkorrels. -1flinke ui. -4... bekijk recept »
150 gram cantharellen 250 gram kipfilet 2 eetlepels kippenbouillon 2 dl fond van kip 1 ei room 15 gram boter kervel peper en zout Cantharellen klein snijden en op kookplaat aanbakken. 2 eetlepels room, kippenbouillon, peper en zout toevoegen. Kort la... bekijk recept »
4 sneden mager spek Boter 150 gr cantharellen (hanekammen) 4 stukken ossehaas van 150 gr elk 2 gehakte sjalotjes 1 dl droge witte wijn 2.5 dl room 1 el gehakte bieslook 1 bosje waterkers Aardappelkroketjes Haal het zwoerd van het spek en snijd het i... bekijk recept »
600 g hertenfilet (gebraad)2 wortelen2 uien500 g savooikool2 peren (rijp)200 g cantharellen400 g veenbessen (vers)azijn (witte wijn)1 el tomatenpuree250 ml rode wijn100 ml droge, witte wijn300 ml wildfond12 jeneverbessen2 blaadjes laurier5 bolletjes ... bekijk recept »