Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Toast met cantharellen

20 gm ontbijtspek 200 gm cantharellen 1 peper en zout 1 peterselie 1 snee toast 1 eetlepel(s) geraspte kaas Snijd het spek klein en bak het uit. Maak de cantharellen schoon en snijd ze klein, laat ze 10 minuten stoven in het spek; doe er zout, peper ... bekijk recept »

Rodewijnrisotto met cantharellen

8 stronkjes aspergebroccoli 4 el olijfolie 1 rode ui, fijngesneden 1 teentje knoflook, fijngesneden 250 g risottorijst (arborio) 5 dl kippenbouillon (evt. van tablet) 2 1/2 deciliter rode (italiaanse) wijn, bijv. ba; rolo 1 el roomboter of margarine ... bekijk recept »

Toast met cantharellen

20 gm ontbijtspek 200 gm cantharellen 1 peper en zout 1 peterselie 1 snee toast 1 eetlepel(s) geraspte kaas Snijd het spek klein en bak het uit. Maak de cantharellen schoon en snijd ze klein, laat ze 10 minuten stoven in het spek; doe er zout, peper ... bekijk recept »

Mosterdsoep met cantharellen en truffel

1 truffel 1 aardappel vastkokende 100 gm cantharel 1 liter kippenbouillon 800 ml room 4 eetlepel(s) mosterd 1 klont boter koude 4 takjes kervel verse 1 zout 1 peper 1 olijfolie ----BENODIGDE MATERIALEN---- 1 een staafmixer 1 een zeef 1 en een paar 1... bekijk recept »

Kabeljauw met spinazie en cantharellen

2 dl kippebouillon Enkele kebeljauwgraten 500 gr spinazie Boter 100 gr cantharellen 2 el arachide-olie 4 kabeljauwfilets met vel van ca 150 gr elk (liefst uit staartstuk) Nootmuskaat Peper Zout Breng de kippebouillon aan de kook en laat er de kabelj... bekijk recept »

Hertenkalf met cantharellen en rösti

4 hertenkalftournedos500 g cantharellen4 aardappelen2 sjalotten2 tenen knoflook2 kl gehakt peterselie400 ml wildfond1 borrelglaasje porto (rode)truffelolieolijfolieboternootmuskaatpeperzout1. Pel en pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en ... bekijk recept »

Bladerdeegbakjes met cantharellen

400 g gerookte schelvis (in plakjes)100 g quinoa2 citroenen1 gekonfijte citroen1 lente-ui (in ringen)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de cantharellen schoon en halveer grote exemplaren. Verwarm de bladerdeegbakjes in de oven. ... bekijk recept »

Ovenschotel met cantharellen en ham

800 g cantharellen150 g gekookte ham2 teentjes knoflook150 g geraspt kaas250 ml melk250 ml room2 eidooiers2 el boter2 el bloem2 el citroensap1 el tijm (blaadjes)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt 2 el boter. Roer er ... bekijk recept »

Tagliatelle met cantharellen

400 g tagliatelle300 g cantharellen250 g kerstomaten1 rode chilipeper4 takjes tijm4 takjes bladpeterselie250 g kipfilet2 teentjes knoflook2 el olijfolie2 el boter150 ml droge, witte wijnpeperzout1. Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze eventu... bekijk recept »

Reerug met cantharellen en blauwe bessen

600 g reerug zonder vlies (panklaar)400 g cantharellen300 g blauwe bessen1 sjalot (gesnipperd)1 teentje knoflook (geperst)150 ml rode wijn250 ml wildfond1 takje rozemarijn2 takjes tijm1 el bladpeterselie (gehakt)1 el boter4 el olijfoliemaïszetmeel (f... bekijk recept »

Pagina 8 van 36