Recepten met champignons

1000 recepten met champignons

Champignons

Champignons Er zijn vele soorten champignons en het hele jaar door te koop. Champignons behoren tot de paddestoelen familie en bestaan voor 80% uit water, het belangrijk om ze voorzichtig te behandelen. Zijn het hele jaar door te koop in alle soorten en maten. Was de champignons bij voorkeur niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Kleine champignons heel, grotere doormidden of door vieren delen. + lees meer

Champignons in knoflook-kruidenolie

voor 4 personen:[list] 2 bakjes champignons 3 fijngesneden sjalotjes 2 eetlepels roomboter 4 eetlepels zelfgemaakte knoflook-kruidenolie 400 gram beetgaar gekookte tagliatelle Voor de knoflook-kruidenolie: 3 fijngesneden sjalotjes 10 zeer fijngesnede... bekijk recept »

Champignons met kruidenboter

12 grote champignons (wij hadden 1 heel bakje grote champignons)1 el olijfolie 1 kleine ui, gesnipperd40 gr gepelde amandelen1 teentje knoflook, gepeld en gehakt1 el citroensap3 el peterselie (ik had 1 eetl koriander, 2 eetl peterselie)3 theel gehakt... bekijk recept »

Champignons met rijst

6 eetlepels olijfolie 300 g champignons 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1,5 dl witte wijn peper, zout 125 g uien 2 selderblaadjes 5 dl groentenbouillon 200 g rijst 2 tomatenBereiding: ui fijnsnijden spoel de selder blaadjes snij ze in fijne reepje... bekijk recept »

Champignons met romige vulling

8 champignons (groot) 50 g blauwe kaas 0.25 knolselderij 0.5 eetlepel room (zure) peper kruidenzout 1 cl olijfolie (extra vierge)Maak de knolselderij schoon en stoom gaar. Maak intussen de champignons schoon en ontdoe ze van de steeltjes. Pureer de ... bekijk recept »

Garnalen en champignons in kerriesaus

1 eetlepel boter 1 ui 1 kleine rode paprika of ½ grote 250 gram champignons 1 dl. droge witte wijn 2 dl. melk 1 theelepel koenjit (gemalen kurkuma) zakje kerriesaus (Knorr) 300 gram gepelde garnalen 4 eetlepels room 2 takjes dille zout, peperUi snipp... bekijk recept »

Maaltijdsoep met champignons en frutti di mare

Voor 4 personen: 300 g frutti di mare (diepvries) 400 g juliennegroenten (diepvries) 300 g champignons (diepvries) 2 eetl. fijngesnipperde ui 1/2 citroen 100 g vermicelli 1,5 L kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water) 1 eetl. boter 1/2... bekijk recept »

Quiche met champignons

Voor 6 personen: 1 x brokkeldeeg 400 gr champignons, 3 eieren, 2 uien, 50gr boter, 30 cl room, peper en zoutrol het deeg open in een taartvorm en prik erin met een vork. Zet de taartvorm in een voorverwarmde oven van 180°C en dit gedurende 10 minuten... bekijk recept »

quiche met spruitjes en champignons

5 plakken bladerdeeg (10 x 10 cm),diepgevroren 2 eetl. bloem, gezeefd 4 eetl grof kruim van droog brood of beschuit (liever geen paneermeel) 350 gr. kleine spruitjes, schoongemaakt zout ca. 50 gr. boter 50 gr. sjalotjes, gesnipperd 2 teentjes knofloo... bekijk recept »

Ragout van bleekselderij en champignons

5 stengels bleekselderij 250 g champignons 1 citroen 1 eierdooier 2 theelepels maiszetmeel 1 cl olijfolie (extra vierge) 0.5 takje peterselie peper zoutMaak de groenten schoon. Snij de selderij in kleine stukjes, ongeveer 1 cm. Stoom de selderij gaar... bekijk recept »

Taartje van Boursin en champignons

bladerdeeg tuinkers 12 champignons 1 Boursinkaasje Alpro cuisine een beetje citroensap- Was de tuinkers en maak 3 nestjes op een bord - Vul de champignons met Boursin en schik ze op een vierkantje bladerdeeg - Zie dat er 1,5 cm rand over is. Laat +/-... bekijk recept »

Pagina 34 van 100