1000 recepten met champignons
voor 4 personen:[list] 2 bakjes champignons 3 fijngesneden sjalotjes 2 eetlepels roomboter 4 eetlepels zelfgemaakte knoflook-kruidenolie 400 gram beetgaar gekookte tagliatelle Voor de knoflook-kruidenolie: 3 fijngesneden sjalotjes 10 zeer fijngesnede... bekijk recept »
12 grote champignons (wij hadden 1 heel bakje grote champignons)1 el olijfolie 1 kleine ui, gesnipperd40 gr gepelde amandelen1 teentje knoflook, gepeld en gehakt1 el citroensap3 el peterselie (ik had 1 eetl koriander, 2 eetl peterselie)3 theel gehakt... bekijk recept »
6 eetlepels olijfolie 300 g champignons 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1,5 dl witte wijn peper, zout 125 g uien 2 selderblaadjes 5 dl groentenbouillon 200 g rijst 2 tomatenBereiding: ui fijnsnijden spoel de selder blaadjes snij ze in fijne reepje... bekijk recept »
8 champignons (groot) 50 g blauwe kaas 0.25 knolselderij 0.5 eetlepel room (zure) peper kruidenzout 1 cl olijfolie (extra vierge)Maak de knolselderij schoon en stoom gaar. Maak intussen de champignons schoon en ontdoe ze van de steeltjes. Pureer de ... bekijk recept »
1 eetlepel boter 1 ui 1 kleine rode paprika of ½ grote 250 gram champignons 1 dl. droge witte wijn 2 dl. melk 1 theelepel koenjit (gemalen kurkuma) zakje kerriesaus (Knorr) 300 gram gepelde garnalen 4 eetlepels room 2 takjes dille zout, peperUi snipp... bekijk recept »
Voor 4 personen: 300 g frutti di mare (diepvries) 400 g juliennegroenten (diepvries) 300 g champignons (diepvries) 2 eetl. fijngesnipperde ui 1/2 citroen 100 g vermicelli 1,5 L kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water) 1 eetl. boter 1/2... bekijk recept »
Voor 6 personen: 1 x brokkeldeeg 400 gr champignons, 3 eieren, 2 uien, 50gr boter, 30 cl room, peper en zoutrol het deeg open in een taartvorm en prik erin met een vork. Zet de taartvorm in een voorverwarmde oven van 180°C en dit gedurende 10 minuten... bekijk recept »
5 plakken bladerdeeg (10 x 10 cm),diepgevroren 2 eetl. bloem, gezeefd 4 eetl grof kruim van droog brood of beschuit (liever geen paneermeel) 350 gr. kleine spruitjes, schoongemaakt zout ca. 50 gr. boter 50 gr. sjalotjes, gesnipperd 2 teentjes knofloo... bekijk recept »
5 stengels bleekselderij 250 g champignons 1 citroen 1 eierdooier 2 theelepels maiszetmeel 1 cl olijfolie (extra vierge) 0.5 takje peterselie peper zoutMaak de groenten schoon. Snij de selderij in kleine stukjes, ongeveer 1 cm. Stoom de selderij gaar... bekijk recept »
bladerdeeg tuinkers 12 champignons 1 Boursinkaasje Alpro cuisine een beetje citroensap- Was de tuinkers en maak 3 nestjes op een bord - Vul de champignons met Boursin en schik ze op een vierkantje bladerdeeg - Zie dat er 1,5 cm rand over is. Laat +/-... bekijk recept »