Recepten met champignons

1000 recepten met champignons

Champignons

Champignons Er zijn vele soorten champignons en het hele jaar door te koop. Champignons behoren tot de paddestoelen familie en bestaan voor 80% uit water, het belangrijk om ze voorzichtig te behandelen. Zijn het hele jaar door te koop in alle soorten en maten. Was de champignons bij voorkeur niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Kleine champignons heel, grotere doormidden of door vieren delen. + lees meer

Aardappeltortilla met champignons

4 aardappels (à 400 g) zout 250 g fijne champignons 6 eieren 1 bekertje creme fraiche ? 125 ml 8 sprietjes bieslook 1/2 theelepel cayennepeper 1 eetlepel boter of margarine keukenpapier koekenpan met anti-aanbaklaag ( 20 cm)- De aardappels schillen e... bekijk recept »

Aardappelen gevuld met champignons

4 grote vastkokende aardappelen 1 ui 6 el olijfolie 4 el gemalen parmezaan zout en peper 350 g champignon (naar keuze) 2 el gehakte peterselieGaar de ongeschilde aardappelen in hun geheel gedurende 20 min in gezouten kokend water. Pel ze en snijd de ... bekijk recept »

Entrecote met madeirasaus en champignons

Entrecote champignons kalfsfond madeira peper en zout- Entrecote met peper en zout bestrooien en in bruine boter aan 2 kanten goed bruin bakken. - De entrecotes uit de pan halen. - Champignons in braadboter aanfruiten. - De braadjus met madeira afblu... bekijk recept »

Erwtensoep met champignons

voor 4 tot 6 personen: 500 gram champignons 250 gram spliterwten 2 preien 1/2 knolselderij 1 1/2 liter kruidenbouillon (van tabletten) 2 eetlepels fijngehakte peterselie 2 eetlepels fijngehakte selderij 75 ml slagroomSnijd de schoongeborstelde champi... bekijk recept »

Fazant met wilde champignons en cognacsaus

Voor 4 personen: 1 fazant -filets 2 appelen zout, peper 1 vanillestokje 2 soeplepels boter 2 soeplepels olijfolie 2 bakjes gemengde wilde champignons 2 teentjes knoflook 10 cl cognac 20 cl kalfsfond 100 g zure room 1 bosje bladpeterselie-Laat de faza... bekijk recept »

Frittata van champignons, paprika en bleekselderij

goede pan met anti-aanbaklaag 175 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes olie (olijf of zonnebloem) 1 middelgrote ui, gesnipperd 1 a 2 teentjes knoflook, geperst 1 groene en 1 rode paprika, in dunne ringen 5 eieren van kippen met vrije uitloop... bekijk recept »

Kalfsblanket met zilveruitjes, champignons en geko

1,8 kg uitgebeende kalfsborst 1,5 liter blanke fonds groenteboeket (wortel, prei, selder) kruidenboeket (peterseliestelen, tijm, laurier) peper en zout 350 g à 500 g zilveruitjes 0,5 l blanke fonds boter 500 g à 1 kg champignons water 1 citroen liais... bekijk recept »

Kalfsblanket met zilveruitjes, champignons en geko

voor 4 personen: 1,8 kg uitgebeende kalfsborst 1,5 liter blanke fonds groenteboeket (wortel, prei, selder) kruidenboeket (peterseliestelen, tijm, laurier) peper en zout 350 g à 500 g zilveruitjes 0,5 l blanke fonds boter 500 g á 1 kg champignons wate... bekijk recept »

Kalfsescalope met champignons

4 kalfslapjes 8 porties smeltkaas 500 g champignons 1 eetlepel fijngehakte dragon 1 citroenDe oven voorverwarmen op de warmste stand. De champignons in fijne plakjes snijden, ze in een ovenschotel leggen en besprenkelen met het sap van een citroen. ... bekijk recept »

Kalfslapjes met champignons in mosterdsaus

voor 4 personen: 4 kalfslapjes (elk ongeveer 125 gram) 2 eetlepels Dijonmosterd 125 ml crème fraîche 250 gram gemengde paddestoelen 2 knoflookteentjes 50 gram boter 2 eetlepels olijfolie wat zout en wat versgemalen peper 1 eetlepel fijngehak... bekijk recept »

Pagina 35 van 100