1000 recepten met doperwten
h 8 plakjes bladerdeeg h klein beetje bakboter om te bakken en bakplaat in te vetten. Vulling h 250 gr half om half gehakt of kipfilet op reepjes gesneden h 1 paprika in blokjes gesneden h een klein blikje / potje doperwten h Mexicaanse gehakt... bekijk recept »
Aardappelen 2 ons gerookt ontbijtspek aan een stukje. 2 uien 1 prei 3-4 tomaten geraspte kaas klein blikje doperwten peperzoutoregano Gekookte aardappelen in blokjes snijden en in de koekenpan bakken, met wat paprikapoeder bestooien. Aardappelen uit ... bekijk recept »
400 g doperwten (vers of diepvries) 4 takjes tijm 1 uigesnipperd 2 teentjes knoflookfijngehakt ? liter kippenbouillon 10 radijsjes 4 aardappelen in schilgekookt 125 ml creme fraiche 2 el muntgehakt peper/zout 100 g Parmezaanse kaasgrof geraspt 1 ro... bekijk recept »
300gr. (groene) tortelini gevuld met kaaszoutvers gemalen peper250gr. (kastanje) champignons1 blikje geconcentreerde selderij cr?mesoep/ of geconcentreerde champingnonne cr?me soep1/8L slagroom150gr. diepvries doperwten50-100gr. geraspte belegen kaas... bekijk recept »
350 g voorgekookte aardappelschijfjes (koeling) 1 ui 350 g niet-gekruid gehakt 250 g boerensoepgroente 100 g doperwten 1 zakje Knorr Mix voor Hollandse gehaktschotel 75 g geraspte kaas Verwarm de grill voor. Kook de aardappelschijfjes beetgaar ... bekijk recept »
400 gr. kabeljauwfilet ( diepvries) 1 ui 1courgette 1 prei 4 tomaten zoutpeperbieslook 300 gr. schelpjes macaronie 25 gr. boter 150 gr. doperwten (diepvries) 1 teentje knoflook 1 blikje selderij creme soep 1 bekertje creme fraise 1 dl droge witte wij... bekijk recept »
1 zak diepvries doperwten van 600 gram (zeer fijn om zo min mogelijk schil-afval te hebben) [verse doperwten is natuurlijk nog lekkerder!] bouillon (al dan niet met bouillonblokjes - dan het liefst groenten- of kruiden-) vers kruid (basilicum of kori... bekijk recept »
2 kleine uien2 eetlepels olie2 teentjes knoflook500 gram lamsboutplakken2 theelepels kerriepoeder2 theelepels chilipoeder2 eetlepels djinten1 blikje tomatenblokjes (400 gram netto)1 pakje doperwten (diepvries 300 gram)1 kruidenbouillontablet. Uien pe... bekijk recept »
500 gr lamsbout150 gr gemalen cheddarkaas400 gr doperwten125 gr creme fraiche3 dl witte wijnolijfolie1/2 theel. mosterdspitskool. Verwarm de creme fraiche en smelt daar de kaas in. Voeg ((indien nodig af en toe)) een beetje witte wijn toe om het inko... bekijk recept »
2 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje varkensreepjes a 400 gram 1 zak roerbakgroentemix a 400 gram 1 pak doperwten (diepvries a 450 gram) 1 pot AH Indiase Kerriesaus 1 duopak geschaafde amandelen 1/2 pakje koksroom (friesche vlag) Oven voorverwarmen... bekijk recept »