Recepten met doperwten

1000 recepten met doperwten

Doperwten

Doperwten Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer

Lasagne met drie groenten en kaas

3 uien 300 gm worteltjes 300 gm doperwten (diepvries) 1 zout 3/4 liter melk 2 theelepels kruidenbouillonpoeder 3 eetlepels aardappelmeel 300 gm geraspte oude goudse kaas 1 eetlepel mostert 1 nootmuskaat 1 lasagnevellen (voorgekookt) 3 eetlepels panee... bekijk recept »

Lasagne met drie groenten en kaas

3 uien 300 gm worteltjes 300 gm doperwten (diepvries) 1 zout 3/4 liter melk 2 theelepel(s) kruidenbouillonpoeder 3 eetlepel(s) aardappelmeel 300 gm geraspte oude goudse kaas 1 eetlepel(s) mostert 1 noodmuskaat 1 lasagnevellen (voorgekookt) 3 eetlepel... bekijk recept »

Pastasalade met cervelaat

200 g cervelaat (dunne plakjes) 100 g jong belegen kaas (plakjes) 3 kleine augurkjes 4 volle eetl. mayonaise 4 eetl. melk 1 klein potje/blikje doperwten (ca. 100 gra; m) 4 lente/bosuitjes 250 g vlinderpasta zout 1 eetl. zonnebloemolie Voorbereiding:... bekijk recept »

Maaltijd-preisalade met kaas en paprika

2 eieren 1 paprika 2 tengels bleekselderij 1/4 bloemkool (150 g) 2 tomaten 1 dunne prei (150 g) 1/2 kleine kropsla 1/4 l blik doperwten 250 g leerdammer kaas 3 el (halfvette) mayonaise 2 el whisky-cocktailsaus 2 el yoghurt Eieren in 10 min. hardkoken... bekijk recept »

Pastasalade met cervelaat

200 g cervelaat (dunne plakjes) 100 g jong belegen kaas (plakjes) 3 kleine augurkjes 4 volle eetl. mayonaise 4 eetl. melk 1 klein potje/blikje doperwten (ca. 100 gra; m) 4 lente/bosuitjes 250 g vlinderpasta zout 1 eetl. zonnebloemolie Voorbereiding:... bekijk recept »

Gevulde groentesoep met zalm

350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt ... bekijk recept »

Gevulde groentesoep met zalm

350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt ... bekijk recept »

Boeuf mode du bistro benoit

50 gm boter 2 1/2 kg staartstuk of rosbief 750 gm wortelen 750 gm uien, een keer doorgesneden 3 teentjes knoflook, fijngeplet 1 bouquet garni (tijm, laurier, pete; rselie) 1 stengel bleekselderij 1 zout, peper garnituur: 800 gm wortelen, in grove stu... bekijk recept »

Aardappelsalade met groente en ei

1 kg aardappels (vastkokend) 400 gram bospeen 300 gram diepvries doperwten 4 stengels bleekselderij 250 gram gekruide kipfilet (vleeswaren)/achterham in dikke plakken 4 zoetzure augurken 1 sinaasappel 1/2 citroen 1,5 tl mosterd 4 el olijfolie zout pe... bekijk recept »

Moksie Alesie met Gele Erwten

500 gram Kotomisi Rijst 125 gram Masterbeef 2 winterwortels 0,75 liter water 100 gram ham 2 kleine tomaten 150 gram margarine 125 gram gele split erwten Faja Lobi masterbeef (roerbakmix) 50 gram Kotomisi Gedroogde Garnalen 250ml Kotomisi C... bekijk recept »

Pagina 68 van 100