1000 recepten met doperwten
1 Braadip 200 gram blauweschimmelkaas(type blue d'arville) 4 eetlepels verse room 1/2 pakje diepgevroren gemengde tuinkruiden 2 teentjes knoflook 1,25 dl witte wijn zout en peper 1. Het vel van de panklare kip voorzichtig losmaken.2. De kaas met 2 ... bekijk recept »
250 g gerookte zalm 500 g aardappelpuree 125 g dorperwten 2 stuks lente-uitjes 1 el citroensap 6 el broodkruim 2 losgeklopte eieren 1/2 bosje plaate peterselie 1/2 bosje dille peper & zout frituurolie1. Meng de aardappelpuree met de zalm, doperwt... bekijk recept »
20 g Solo Vloeibaar Light 20 g Solo Light 8 wontonvelletjes 4 broccoliroosjes 1 prei 1 selder 2 jonge wortelen 4 bloemkoolroosjes 4 lente-uitjes 100 g verse doperwten 500 ml groentebouillon 4 eetlepels dragon 4 eetlepels bladpeterselie peper e... bekijk recept »
400 GR MACARONI 250 GR PEULTJES 250 GR DOPERWTEN vers of diepvries 4 plakken rauwe ham in reepjes 2,5 dl room 100 gr fontina in blokjes 5 gr gemalen parmezaan peper uit de molen en zout 1. verwarm de oven op 180°C. Maak de peultjes schoon, blanchee... bekijk recept »
2 stengels prei 1 stengel bleekselderij 1 krob sla 100 gram doperwten 1 blokje kippenbouillon met 1 liter water 4 sneden wit brood 1 eetlepel boter 3 eidooiers zout en peper 1. 1) Voeg de fijngesneden groenten evenals de erwtjes en wat peper en ... bekijk recept »
2 varkenshaasjes 2 lenteuitjes 6 plakjes bacon of ontbijtspek 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus 1 theelepel sambal badjak 2 teentjes knoflook 2 eetlepels abrikozenjam 3 eetlepels sherry 200 ml kookroom 1 rode peper 1. Snijd 2 varkenshaasjes in d... bekijk recept »
6 el Japanse sojasaus (kikkoman) 2 el sinaasappelsap 2 el sesamolie 4 rode-tonijnfilets, elk 150 gr olijfolie 250 gr kastanjechampignons 150 gr sojascheuten 150 gr doperwten (diepvries) solo, bakken en braden 2 el sesamzaadjes peper&zout uit de... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg 200 gr zalmfilet 2 dl melk 3 eieren 125 gr ricotta 100 gr ontdooide diepvrieserwten peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 180°.2. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een bakvorm van 23 cm diameter, prik er met een vork gaat... bekijk recept »
50 gr doperwten 1 el crème fraîche 5 blaadjes munt in flinterdunne reepjes 50 gr gerookte makreel1. Kook de erwten in een bodempje water met zout 2 minuten gaar.2. Giet het water af.3. Pureer de erwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een... bekijk recept »
2 uien (geraspt) 3 teentjes knoflook (geperst) 3 el olijfolie 3 el honing 2 el verse koriander 1 theel gemberpoeder 1 mespunt safraan peper en zout 1 hele maïskip, in stukken 1 el olijfolie 150 gr amandelen 300 ml kippenbouillon 2 stevige p... bekijk recept »