1000 recepten met doperwten
400 g rijst naar keuzezoutversgemalen peper400 g half-om-half gehakt1 zakje gehaktkruiden2 eetl. olie, boter of vloeibaar bakproduct250 g sperzieboontjes, in stukjes200 g doperwten, diepvries1 bosje peterselie, koriander of rucola, fijngehakt1. Berei... bekijk recept »
300 g diepvriesdoperwten, gegaard1 ei2 eetl. bloem100 g feta, verkruimeldmespunt gemalen komijn (djinten)1 eetl. currypastazout2 eetl. sesamzaadarachide- of olijfolie1. Pureer de doperwten en meng deze met ei, bloem, feta, komijn, currypasta en zout.... bekijk recept »
4 schouderkarbonadeszoutversgemalen peper2 eetl. mosterd2 eetl. olijfolie1 theel. honing450 g voorgekookte krieltjes, koelvers200 ml kookroom of crème fraîche (Melkan)1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Meng 1 eetlepel mosterd met d... bekijk recept »
zoutversgemalen peper600 g gemengde groene groenten zoals doperwten, sperziebonen, groene asperges250 ml kookroom1 theel. groentebouillonpoeder1 theel. geraspte citroenschil2 eetl. verse munt, fijngehakt1. Breng een grote pan water met zout aan de ko... bekijk recept »
1 pot kippenbouillon of 1,4 l kippen- bouillon van tablet1 courgette, in dunne halve plakjes100 g peultjes, afgehaald150 g groene asperges, in stukjes van ca. 3 cm100 g diepvriesdoperwten of -tuinbonen100 g verse spinazie2 eetl. groene pestogeraspte ... bekijk recept »
4 eetl. olijfolie1 grote ui, gesnipperd1 stengel bleekselderij, gesnipperd2 teentjes knoflook, gehakt2 laurierblaadjes100 g serranoham, in reepjes4 kipkarbonadeszoutversgemalen peper250 ml rosé2 tomaten, in blokjes400 g diepvriesdoperwten, ont... bekijk recept »
1 l kippenbouillon (van tablet)2 bospenen of 4 worteltjes, in smalle reepjes100 g peultjes, in de lengte gehalveerd1 kleine prei, in ringen150 g diepvriesdoperwten3 eetl. verse kruiden (platte peterselie, kervel, bladselderij), grof gesneden100 g ger... bekijk recept »
300 g gele rijst1 groentebouillonblokje200 g diepvriesdoperwten200 g feta, in blokjes100 g groene of zwarte olijven, zonder pit1 rode paprika, in kleine blokjes1 rode ui, in halve ringen1 bosje koriander of platte peterselie, fijngehakt2 eetl. olijfo... bekijk recept »
1 kraakverse kropsla50 g diepvriesdoperwten4 eetl eiersaladezout en versgemalen peper8 plakjes beenhampaar sprieten bieslook, geknipt1. Haal de buitenste bladeren van de krop, was en droog ze voorzichtig en bewaar ze voor een salade. Was acht van de ... bekijk recept »
50 g pijnboompitten2 kipfilets1 theel. kipkruiden2 eetl. olijfoliesap van 1/2 citroen1 eetl. boterversgemalen peper400 g tagliatelle150 g diepvriesdoperwten1. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge hete koekenpan en zet ze apart. Snijd... bekijk recept »