Recepten met doperwten

1000 recepten met doperwten

Doperwten

Doperwten Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer

Groene groenten met kruidenolie en tartaar

400 gram (ongeschilde, gewassen) krieltjes200 gram haricots verts, afgehaald200 gram sugarsnaps. afgehaald200 gram diepvriesdoperwten50 milliliter extra vergine olijfolie10 gram platte peterselie, alleen het blad10 gram bieslook2 takje munt, alleen h... bekijk recept »

Ribkarbonade met appel-rozemarijnsaus

750 gram vastkokende aardappels, geschild, in plakken5 eetlepel zonnebloem- of olijfolie4 ribkarbonades2 friszure appels, geschild, in partjes1 theelepel gehakte verse rozemarijn1 eetlepel honing1 eetlepel gembersnippers1 teentje knoflook, geperst1 t... bekijk recept »

Varkensfiletlapjes met mosterdkorstje

100 milliliter magere yogurt4 eetlepel mosterd3 eetlepel gehakte platte peterseli4 varkensfilelapjes3 eetlepel bloem100 gram paneermeel4 eetlepel arachide of zonnebloemolie1 citroen in partjes1. Meng de yoghurt met de mosterd en de peterselie. Wentel... bekijk recept »

Kippenstoof met appel en pruim

4 kippenbouten of kipkarbonades4 eetlepel olijfolie2 grof gesnipperd2 teentje knoflook gesnipperd1 theelepel kaneelpoeder1 theelepel gemberpoeder2 kippenbouillontabletten4 stevige appels geschild, in poartjes200 gram zwarte pruimen zonder pit3 eetlep... bekijk recept »

Pasta met tonijn, broccoli en bosui

400 gram pasta (penne of spiraaltjes)250 gram broccoli, in roosjes200 gram ricotta, hüttenkäse of roomkaas100 gram belegen boerenkaas, in miniblokjes2 eetlepels pesto3 lente-/bosuitjes, in ringetjes2 blikjes tonijnstukken op water, uitg... bekijk recept »

Romige pastaschotel met ham

300 gram pasta(schelpjes)1 eetlepel boter1 ui, gesnipperd1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden200 gram (rauwe) ham, in blokjes150 milliliter kookroom1 ei250 gram diepvriesdoperwten100 gram geraspte oude kaasovenschaal, ingevet1. Kook de pasta beetg... bekijk recept »

Groenten-kerriekroketten

1. Smelt 30 gram boter en voeg 30 gram bloem en 1 eetlepel kerriepoeder toe. Roer goed en voeg geleidelijk 200 ml groentebouillon toe tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 200 gram, in kleine stukjes gesneden, geblanchee... bekijk recept »

Kipsalade met spinazie en saliedressing

400 gram kipfilet, in repen6 eetlepels olijfolie10 blaadjes salie, in reepjes2 eetlepels (rode)wijnazijn2 eetlepels sojasaus200 gram spinazie2 sjalotjes, in ringen2 lente-/bosuitjes, in ringen1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 2 eetlepe... bekijk recept »

Doperwtensoep met ham en muntolie

2 eetlepel olijfolie1 ui, gesnipperd2 aardappels, geschild, in stukjes750 gram diepvriesdoperwten1 liter vlees- of groentebouillon150 gram hamreepjesvoor de muntolie:125 milliliter olijfolie extra vergineblaadjes van 4 takjes munt1 theelepel honing2 ... bekijk recept »

Risotto primavera

1 liter groentebouillon2 eetlepels olijfolie350 gram risottorijst1 basisrecept soffritto (zie 'basisrecept soffritto')200 gram diepvriestuinbonen1 eetlepel gehakte rozemarijn50 gram geraspte parmezaanse kaas1. Breng de bouillon aan de kook. V... bekijk recept »

Pagina 83 van 100