1000 recepten met doperwten
Voor 4 personen: 1 el olie 325 g penne, ziti of spiraalmacaroni 1 kleine bos verse asperges, schoongemaakt en in stukjes van 4 cm 2-3 frankfurter worsten, in plakjes 2 koppen gemengde groenten, bijv. wortels, sperziebonen, doperwten of mais may... bekijk recept »
500 gr. gekookte aardappels 200 gr.gekookte groenten ( doperwten,wortel,sperziebonen) 100 gr. augurken 3 Eetl.olie 2 Eetl.azijn Krop sla 1 Ui peper en zoutAugurken en aardappels in stukjes snijden De ui fijnhakken. Meng aardappels,gekookte groenten,u... bekijk recept »
2 wilde eenden 1 dl. water of bouillon 2 el. Olie wildkruidenBestrooi de binnen- en buitenkant van de eenden met wildkruiden. Leg de eenden op een rooster boven een braadslede of een ovenschaal met het water midden in een voorverwarmde oven (200 grad... bekijk recept »
2 lamskoteletten 2 kalfskarbonades 2 varkenskarbonades 500 gr kippelevertjes 1 stuk varkensfilet 2 dikke plakken ham ongeveer 4 eetlepels olie zout, peper, paprikapoeder en lookpoeder theelepel gedroogde rozemarijn 4 schijven ananas uit blik 8 tomate... bekijk recept »
1 haas in delen of 4 hazenbouten 1 el. pikante of scherpe paprikapoeder 1 ui 1 rode en groene paprika 3 tomaten 4 dl. rode wijn 5 el. Bloem 100 gr. boter of margarine wildkruiden peperBestrooi de haas met de paprikapoeder en wildkruiden. Verwarm de b... bekijk recept »
300 g kalfspoulet 75 g bacon (in reepjes) 40 g boter 2 eetlepels olie 1 ui 1 theelepel kerriepoeder 1 theelepel paprikapoeder 1/2 pot kalfsfond 125 g champignons (in vieren gesneden) 1 deciliter room bloem snufje peper snufje zoutDe kalfspoulet... bekijk recept »
500 g roodbaarsfilets2 kg doperwten (vers, in de peul)4 lente-uien (fijngesneden)1 bosje zuring (ongeveer 100 g)100 g yoghurt1 el mosterd1 kl honing1 kl mosterdzaadjes (geroosterd)olijfoliepeperzout1. Haal de erwtjes uit de peulen en bewaar de peulen... bekijk recept »
450 g penne250 g pancetta450 g doperwten (vers of diepvries)250 g peultjes0.5 bosje munt100 ml roomgeraspte parmezaanzwarte peperzeezout1. Snij de pancetta in reepjes. Hak de munt grof. Kook de peultjes 5 minuten. 2. Kook de penne beetgaar, en doe er... bekijk recept »
4 kipfilets300 g kleine pasta (schelpjes in verschillende kleuren)500 g doperwten (diepvries)versgemalen pepergrof zeezout1. Bestrijk de kipfilets met olijfolie. Kruid ze met de gedroogde tijm en een snuifje piment d’Espelette (of pap... bekijk recept »
300 g pappardelle300 g knakworsten (in stukjes)250 g doperwten (diepvries)250 g gorgonzola300 ml lichte roomnootmuskaatuit de molen peperzout1. Voorbereiding: Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Blancheer de doperwtjes 2 minuten in gezouten wat... bekijk recept »