Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Spaghetti met olijven en paddestoelen

2 bakjes paddestoelenmelange (a 200 g) 1 ui 400 g spaghetti 2 eetlepels olijfolie 125 ml slagroom 50 g groene olijven zonder pit zout en peper 4 eetlepels kruidenolie eekhoorntjesbrood & truffels1. Paddestoelen met keukenpapier sch... bekijk recept »

Kalkoentaart met hanenkammen en eekhoorntjesbrood

2 eetlepels arachide-olie 40 g boter 3 eieren 4 eetlepels gehakte peterselie 10 cl gevogeltefond 125 g hanenkammen 500 g kalkoenfilet 2 sjalotten 2 bladerdeeg met zuivere boter 15 cl witte wijn 1 worteltje zwarte peper1. Verwarm de oven voor op stand... bekijk recept »

Rundgebraad op z’n Baskisch

1 afgesreken eetlepel gedroogde rozemarijn 5 sneetjes Bayonneham 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g) 20 cl droge witte wijn 1 filet pur Irish Beef van 700 g 1 knoflookteen 2 eetlepels olijfolie peper en zout ½ pot gedroogd eekhoorntjesbrood 1 t... bekijk recept »

Risotto met saffraan, eekhoorntjesbrood en groene asperges

70 g boter 50 g diepvrieserwten 15 cl droge witte wijn 200 g eekhoorntjesbrood 1 l gevogeltebouillon 300 g groene asperges 200 g oesterzwammen 100 g parmezaan 1 rode ui 300 g ronde Italiaanse arborio-rijst 1 zakje saffraandraadjes zout en peper1. Dro... bekijk recept »

Hindensteak met puree van eekhoorntjesbrood

400 g aardappelen (bintje) 50 g boter 40 g bakboter 60 g gedroogd eekhoorntjesbrood 50 g room 4 steaks (± 150 g) 15 cl wildfond zout en peper1. Week het eekhoorntjesbrood 1 uur in 1,5 l water. Laat het uitlekken. 2. Filter het water waarin het eekhoo... bekijk recept »

Pompoensoep met blokjes Comté en gebakken bospaddenstoelen

300 g bospaddenstoelen (hoorn des overvloeds, cantharel, eekhoorntjesbrood, …) 120 g Comté 40 cl gevogeltefond 1 laurierblad 1 teentje look 1 eetlepel olijfolie peper 2 takjes platte peterselie 2 sjalotten 700 g vruchtvlees van een butternut zout1. H... bekijk recept »

Konijn met gegratineerde polenta en provolone

50 g boter 10 cl droge witte wijn 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie 2 fijngehakte sjalotten 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood 2 teentjes geperste knoflook 1 snuifje geraspte nootmuskaat 15 cl gevogeltefond 1 blokje kippenbouillon 1 konijn in stukk... bekijk recept »

Herfstsaus Met Eekhoorntjesbrood

Sjalotje, 10 gram gedroogde eekhoorntjesbrood, 3.5 dl wildfond, 4 eetlepels rode port, 3 theelepels rode bessengelei, zou en peper naar smaak, allesbinderVoorbereiding Paddestoelen 20 minuten weken in heet water Bereidingswijze Bak een klein sjalotje... bekijk recept »

Kruidig Eekhoorntjesbrood.

75gr gedroogde tomaten - 100gr verse of 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood - 500gr volkoren tarwemeel - 10gr zout - 1 el fijngesneden rozemarijn - 1 el fijngesneden tijm - 15gr verse of 7 gr gedroogde gist - 75 gr groene olijven in plakjes - 1 el olijf... bekijk recept »

Volkorenspaghetti

350 gr volkorenspaghetti 20 gr gedroogd eekhoorntjesbrood 300 gr witte champignons 200 gr oesterzwammen 150 gr dooierzwammen 1 bosje lente-uitjes 1/2 lepel jeneverbessen zwarte peperkorrels rozemarijn tijm basilicum olijfolie 1 glas witte wijn sojaro... bekijk recept »

Pagina 2 van 27