261 recepten met eekhoorntjesbrood
- 150 g. spek(speklap) - 1500 g. hertengoulasch -2 uien - 1 stronk prei - 300 g. wortel - 3 tenen knoflook - 1 takje rozemarijn - 5 jeneverbessen - 10 peperkorrels (gekneusd) - 500 ml rode wijn - 500 ml wildfond - 150 g ontbijtkoek - 500 g. knolselde... bekijk recept »
1.2 kg. lamsribstuk 3 el. olijfolie 1 el. boter 3 dl. lamsfond 40 gr. eekhoorntjesbroodgedroogd geweekt 2 el. creme fraiche 1 el. room 100 gr. courgette 50 gr. bleekselderij 50 gr. paprikarode 50 gr. wortel 25 gr. olijfzwartezonder pit 2 ... bekijk recept »
3 venkelknollen1 ui60 gram boter300 gram risottorijstzout en peper1/8 dl droge witte wijn9 dl kippenbouillon van tabletten125 gram geraspte Parmenzaanse kaas Maak de venkelknollen schoon, snijd het groen eraf bewaar het voor garnering. Snijd de knoll... bekijk recept »
-4 flinke plakken verse zalmfiletflinterdun gesneden -300 g eekhoorntjesbrood -5 cl olijfolie -3 takjes bladpeterselie -het sap van 1/2 citroenVoor de vinaigrette: -6 el olijfolie met knoflook -2 el balsamicoazijn -sap van 1 citroen -zeezout ... bekijk recept »
Kruidentuiltje 1 ,Armagnac 5 cl ,wortel(s) 1selder 1 takje(s)kruidnagel(s) 2bloem 2 soeplepel(s)maiszetmeel (-elen) 1 soeplepel(s) ,sjalot(ten) 1 ,olie 10 cl ui(en) 1peper en zout rode wijn 1 fles(sen)reeragout 800 gramganzenvet 2 soeplepel(s),eekhoo... bekijk recept »
25 gram Porcinogedroogdongeweekt 4 eetlepels Olijfolie 6 grote Kastanjechampignons 1 Ui 3 tenen Knoflookgeperste 1 bosje Peterselie 1.2 liter Kippenbouillon 4 eetlepels Boter 4 eetlepels Bloem 5 eetlepels Peterselieversegrofgehakte 5 eetlep... bekijk recept »
150 g eekhoorntjesbrood1 el olie4 sjalotjes1/4 l bouillon1/8 l droge witte wijn2 el tomatenpureezoutwitte peperpeterseliedragonbotersuiker. Maak de paddestoelen schoon en was ze kort in ruim water. snijd ze in vrij grove stukken. hak de sjalotjes fij... bekijk recept »
200 gr paddestoelen (eekhoorntjesbrood & parasolzwammen) 2 tenen knoflook 2 sjalotten takje verse tijm handje verse peterselie 4 sneetjes wit brood scheutje cognac scheutje witte wijn 2 el room 2 el roomboter peper zout Brood roosteren in ... bekijk recept »
12 ? 18 plakjes prosciuttoserrano of Parmaham 3 tenen knoflookgepeld 1 flinke handvol gedroogd eekhoorntjesbroodgeweekt in ongeveer 3 dl kokend water 3 flinke klonten boter sap van een ? citroen (is wat veelvoorzichtig!) zeezout en zwarte peper ... bekijk recept »
1 kg eekhoorntjesbrood3/8 liter azijn3 teentjes knoflookpeterselie1 laurierbladsnufje tijm en venkel1 theelepel koriander6-8 korrels witte peperzout Voorbereiding Marinade: azijnuitgeperste knoflook en kruiden kort verhitten en af laten koelen. Berei... bekijk recept »