Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Fettuccine met shiitake en pesto

350 g pastabloem (grano duro ‘tipo 00’) 3 à 4 eieren een snuifje zout1. Pasta2. Meng de bloem met de eieren en een beetje zout. Kneed dit deeg tot het een vaste massa geworden is. De standaardverhouding is 1 ei van 70 g per 100 g bloem. Het dee... bekijk recept »

Pagina 27 van 27