Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Cappuccino van waterkers en doperwten

3 gedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood) 40 cl Solo Vloeibaar 50 g pancetta (Italiaans ontbijtspek) in dunne reepjes 250 g gedopte doperwten (vers of diepvries) 750 ml water 1.5 Knorr Bouillonketeltje Kip peper 3 gesnipperde sjalotten 2 bosj... bekijk recept »

Herfstige paddenstoelensoep

700 gr paddenstoelen in plakjes 2 rode uien fijngehakt 2 teen knoflook fijn gehakt 1 klontje boter 1 scheutje olijfolie 1 volle el verse tijm fijngehakt allen de blaadjes 1 liter groentebouillon van blokken 120 gr slagroom of roomkaas 2 el geha... bekijk recept »

Kalfsoester met marsala

30 gr gedroogde funghi porcini (eekhoorntjesbrood) 1 el olijfolie 30 gr solo, bakken en braden 4 kalfsoester (elk 150 gr) bloem 150 ml marsala peper&zout (pezo)1. Spoel de paddenstoelen (funghi) goed af met heet water. Laat ze 25 minuten weken in h... bekijk recept »

In bier gestoofde kip met mosterd

1 kip (1,5 kg) 2 el Solo Vloeibaar 2 uien 3 teentjes knoflook 1 wortel 1 laurierblad 120 g gedroogd eekhoorntjesbrood 50 cl bier 2 el Amora Zachte Mosterd 4 el crème fraîche 1 el bloem 2 el fijngehakte peterselie 1. Snijd de kip in stukken. ... bekijk recept »

Paddenstoelencarpaccio

150 g eekhoorntjesbrood 350 g grote champignons 4 eetlepels olijfolie, extra vergine 1 à 2 eetlepels balsamico azijn 1 theelepel honing 1 eetlepels groene pesto 1 halve rode ui zwarte peper 2 eetlepels pijnboompitten 1 bosje bieslook1. Borstel d... bekijk recept »

Risotto Met Paddestoelen

200gr risottorijst. 450gr paddestoelen. 200gr sjalotten. 1 teentje knoflook. 2 dl droge witte wijn. 8 dl groentebouillon. 2 eetlepels olijfolie. 75 gr parmezaan of grana padano. 50 gr boter. 50gr ijskoude boter in vlokjes. 1 takje tijm. 12 blaadjes s... bekijk recept »

Paddestoelensoep Onder Bladerdeegdeksel

4-6 plakjes diepvries bladerdeeg1 sjalotje175gr grotchampignons,1teentje knoflook2el boter of margarine1flesje maggie basis voor champignoncremesoep1takje tijm,0,5dl sherry en eierdooier. Bereidingswijze Verwarm de oven op 200graden. Ontdooi het blad... bekijk recept »

Carpaccio Van Gerookte Eend Met Artisjokkensalade

2 flinke eendenborsten 8 artisjokken 4 eekhoorntjesbrood paddestoelen 120 ml walnotenolie pijnboompitten peterselie kervel laurierblaadje witte peperkorrels grof zeezout VOOR DE VINAIGRETTE: 100 ml olijfolie 25 ml wijnazijn 50 ml truffelnat peper en ... bekijk recept »

Ingelegde Wilde Paddestoelen

Voor 2 potten a 500 gram: 1,5 kilo zeer verse paddestoelen bijvoorbeeld een mengsel van porcinieekhoorntjesbroodhoningzwamcantharellenshii-takes en kastanjechampignons 1 liter witte wijnazijn 5 dl water 20 zwarte peperkorrels 10 laurierblaades ... bekijk recept »

Paddestoelenbouillon

2,4 kg verse champignons 20 gr gedroogd eekhoorntjesbrood (boleten of funghi porcini) 2 theel zout 3 L groentebouillon (van 2 tabletten) 2 laurierbladeren,br> 8 pimentbolletjes 2 takjes tijm 12 peperbolletjes 0,8 dl medium sherry Hulpmiddelen Bereid... bekijk recept »

Pagina 26 van 27