Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Lasagna Van Paddestoelen

750 gram paddestoelen: mix van 400 gram gewone witte champignons en mix van 350 gram grot- of kastanjechampignonseekhoorntjesbroodcantharellenoesterzwammenshii-takesenzovoorts. 1 grote rode paprikain reepjes 2 pakjes zacht & romig van Campina lasa... bekijk recept »

Pirogge

2 uien2 dl. olie150 gr. rijstca. 5 dl. water3 eieren30 gr. gist 500 gr. bloem1 theel. suiker1 theel. zout200 gr. rundergehakt75 gr. eekhoorntjesbrood (uit blik)2 eetl. in repen gesneden paprikauit een pot1/2 theel. peper1 eetl. gehakte dille1 eetl.... bekijk recept »

Gehakttaart

2 uien 3/4 kopje olie 1 kopje rijst 2 kopjes water 3 eieren 30 gram gist 500 gram bloem 1 afgestreken theelepel suiker 1 afgestreken theelepel zout 200 gram rundergehakt 1 kopje eekhoorntjesbrood (uit blik) 2 eetlepels in repen gesneden pa... bekijk recept »

Rusland: Paddestoelballetjes

1,5 kg champignons of eekhoorntjesbroodkokend water6 ansjovisfilets2 gesnipperde uien4 eieren3 dl slagroomfoelie300 g (ge)droog(d) witbrood100 g boterzoutpeper Voorbereiding Maak de paddestoelen schoon en was ze. Giet er kokend water overheenlaat ze ... bekijk recept »

Engels Ontbijt Met Wilde Paddestoelen

75 gr ganzenvet of reuzel - 150 gr bacon - 450 gr verse varkensworstjes - 350 gr gemengde wilde paddestoelen (oesterzwammenparasolzwammengele stekelzwammeneekhoorntjesbroodhanekammenweidechampignonsanijschampignons etc..) - 1 takje tijm - zout en ver... bekijk recept »

Vegetarische Pastaschotel Met Paddestoelen En Groente

Twee bosuitjes (of sjalotjes)500 gram verschillende (wilde) paddestoeleneen paar gedroogde paddestoelen (bv eekhoorntjesbrood)100 gram haricots verts100 gram peultjes100 gram broccoli roosjes100 gram diepvries doperwtenhalf bekertje slagroom(olijf)ol... bekijk recept »

Arancini

2 koppen rondkorrelige rijst 1 eilosgeklopt 1 eierdooier ? kop geraspte Parmezaanse kaas Voor de vleessaus: 1 gedroogde eekhoorntjesbrood 1 eetlepel olijfolie 1 kleine uigesneden 125 gram runder- of kalfsgehakt 2 plakken prosciuttofijngesneden 2 eetl... bekijk recept »

Schuimig preisoepje met boschampignons

3 preiwitten1 ui1 aardappel800 ml kippenbouillon300 g cantharellen200 g eekhoorntjesbrood1 teentje knoflook4 lente-uien1 rode uibakboter200 ml room8 blaadjes saliepeperzout1. Spoel de prei en snij in stukken. Schil de aardappel, maak de ui schoon en ... bekijk recept »

Rog met champignonvulling

4 stukken rog (filet)500 g aardappelen300 g cantharellen300 g eekhoorntjesbrood1 sjalot2 teentjes knoflook2 el gehakt peterselie4 takjes citroentijm2 kl citroensap200 ml roommelkscheutje truffelolieolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. ... bekijk recept »

Runderlende in parmaham met rozemarijnaardappels

800 g runderlende10 sneetjes parmaham850 g aardappelen (in blokjes)1 courgette (in blokjes)1 aubergine (in blokjes)250 g kerstomaten2 uien (gesnipperd)30 g gedroogd eekhoorntjesbrood150 ml rode wijn1 bol knoflook3 takjes rozemarijn (enkel de naaldjes... bekijk recept »

Pagina 24 van 27