261 recepten met eekhoorntjesbrood
150 g glasnoedels100 g sojascheuten50 g gedroogd eekhoorntjesbrood150 g runder gehaktpeperzout1 bosje radijs3 lente-uien1 Spaanse pepertjes1 limoen2 kl sesamolie8 el vissaus6 el sojasaus1. Kook de noedels samen met de sojascheuten in een pan en overg... bekijk recept »
4 merguezworsten400 g gemengde paddenstoelen (bospaddenstoelen, eekhoorntjesbrood, Parijse champignons,...)1 ui1 teen knoflook1 el tijm (verse)1 el gehakt peterselie100 g parmezaan500 g tagliatelleboterolijfoliepeperzout1. Pel de ui en de knoflook en... bekijk recept »
1 stuk ossenhaas (ca. 600 g)2 appels250 g zilveruien (diepvries, geblancheerd)200 g eekhoorntjesbrood100 g cantharellen1 rode paprikazonnebloemoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het vlees met peper en zout en leg het in een ovenscha... bekijk recept »
500 g witte kool4 kipfilets (elk ongeveer 120g)100 g paddenstoelen (bv. eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons)100 ml witte wijn100 ml kippenbouillonbieslook (enkele sprietjes)2 el olijfolieboterpeperzout1. Dep de kipfilets droog en kruid ze met pe... bekijk recept »
4 stukken zeeduivel (van 300 g elk, met graat)175 g eekhoorntjesbrood (of andere paddenstoelen)12 walnoten2 kl kappertjes (op azijn)4 tenen knoflook1 rode ui4 kl olijfolie4 kl sherry-azijn50 g boterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Laat d... bekijk recept »
400 g spaghetti400 g bospaddenstoelen (dooierzwammen, eekhoorntjesbrood, shiitake,...)1 bosje bieslookspinazie (enkele blaadjes)100 ml druivenpitolieparmezaan (versgeraspt)4 el pijnboompittenolijfolieboterpeperzout1. Blancheer de bieslook met de spin... bekijk recept »
4 snoekbaarsfilets (200 g elk, met vel)200 g cantharellen200 g eekhoorntjesbrood2 el olie2 el sojasaus4 blaadjes savooikool (mooie)100 g rondkorrelige rijst (dessertrijst)2 kl truffeltapenade (bokaaltje)1 el peterselie (gehakt)30 g boterpeperzout1. K... bekijk recept »
4 eetlepels pijnboompitten 1 scheutje olijfolie met truffel 2 blokjes groentenbouillon 50 gr porcini (eekhoorntjesbrood) van goede kwaliteit 400 gr pasta met porcini of spirelli 3 teentjes look 1. Heerlijk vind ik deze vegetarische pasta. Simpele s... bekijk recept »
250 ml kokend water 500 ml water 50 ml witte wijn 2 eetlepels Solo 1 blokje Knorr Finesse kipbouillon 250 g arboriorijst 175 g geraspte parmezaanse kaas 14 g gedroogd eekhoorntjesbrood (1 zakje) 1 kleine ui fijngesneden 2 teentjes gepelde knoflook 1... bekijk recept »
20 gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) 1 liter kippenbouillon of groentenbouillon 2 el olijfolie 1 el solo, bakken en braden 1 kleine ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 375 risotto-rijst, (arborio, vialone nano, carnaroli) 250 gr p... bekijk recept »