Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Gevulde kalkoenrolletjes met champignons

Voor 4 personen: 4 kalkoenlapjes van +/- 150 gr elk. 200 gr feta. 50 gr zongedroogde tomaatjes in olie. 1 ui,gesnipperd. 2 augurkjes. 1 dl room. 2 takjes verse oregano of 1 koffielepel gedroogde oregano. 2 eetlepels olijfolie. Peper uit de molen &... bekijk recept »

Herfstsalade met paddestoelen

Vinaigrette: Kwart liter olijfolie, Knoflookteen in plakjes gesneden en dan met een vork in zout fijngeprakt, 8 eetlepels sherryazijn, Koffielepel Dijonmosterd 2 Koffielepels lavendelhoning Peper, zout. Het kan natuurlijk ook nog veel mooier! De olij... bekijk recept »

Hertebiefstuk met paddestoelenroomsaus

4 hertebiefstukjes van 150 gram, 3 eetl. boter of margarine, 4 sjalotjes of 1 rode ui, 500 g paddestoelen als shiitake of eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons, 1 dl witte wijn, 2 dl wildfond (sterk ingekookte bouillon), 2 1/2 dl room, zout en pe... bekijk recept »

Herfstsalade Met Portobello's

150-200 g gemengde sla met frisee en eikenbladsla 30 g pijnboompitten 1 1/2 el balsamico-azijn 5 el druivenpitolie 1 el kruidenolie eekhoorntjesbrood en truffel (Drogheria alimentari) zout peper 1 tl mosterd 2 portobello's 50 g magere spekblokjes 1/2... bekijk recept »

Salade Van Verse Paddestoelen

300 g verse gemengde paddestoelen (bijv. eekhoorntjesbroodchampignonsevt. een paar cantharellen)1 citroen (sap)1 bosje peterselie1 eierdooier1 teentje knoflook100 ml olijfoliezoutversgemalen peper Voorbereiding De paddestoelen met keukenpapier schoon... bekijk recept »

Pasta Met Champignons En Gorgonzola Met Pasta

250 gr champignons (girollescèpes,kastanjechampignons250 gr gorgonzola,2à3 el light room1 el geroosterde pijnboompittenolijfolie,sjalotten versnipperd1 lookteentjezout en rood pepertje,peterselie Borstel de champignons af en snij ze in gr... bekijk recept »

Gnocchi Di Patate Al Forno

- 800 gram aardappels - 200 gram bloem - 90 gram geraspte Parmezaanse kaas - Zout en peper naar smaak - 300 gram cherrytomaatjes - 1 zakje gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) - 2 courgettes ongeveer 150 gram - 1 teentje knoflook - 1 sjalot - 200 gr... bekijk recept »

Soep Van Funghi Porcini

20 gram funghi porcini (eekhoorntjesbrood). 125 ml kokend water. 2 el olijfolie. 2 teentjes knoflookgesnipperd. 1 preiin stukjes. 6 sjalottengesnipperd. 300 gram kleine champignons. 500 gram bospaddestoelen. 2 el bloem. 1 liter bouillon. 1 kop dikke ... bekijk recept »

Paddestoelentoast

700 g boleten of eekhoorntjesbrood, 50 g boter, 1 teentje knoflook, halve sjalot, 4 dikke sneden wit brood, gehakte peterselie, peper en zout. Bereidingswijze Maak de paddestoelen zuiver met een bostel of met een vochtige doek. Verwijder eventueel de... bekijk recept »

Boheemse Kippensoep Met Paddestoelen

8 dl kippenbouillon200 g gaar kippenvlees (waarvan de bouillon is getrokken)70 g boter1 gesnipperde sjalot of kleine ui1 el fijngehakte peterselieminimaal 150 g cantharelleneekhoorntjesbrood of champignons (schoongemaakt en ragfijn gehakt)35 g bloemz... bekijk recept »

Pagina 22 van 27