261 recepten met eekhoorntjesbrood
Voor 4 personen: 4 kalkoenlapjes van +/- 150 gr elk. 200 gr feta. 50 gr zongedroogde tomaatjes in olie. 1 ui,gesnipperd. 2 augurkjes. 1 dl room. 2 takjes verse oregano of 1 koffielepel gedroogde oregano. 2 eetlepels olijfolie. Peper uit de molen &... bekijk recept »
Vinaigrette: Kwart liter olijfolie, Knoflookteen in plakjes gesneden en dan met een vork in zout fijngeprakt, 8 eetlepels sherryazijn, Koffielepel Dijonmosterd 2 Koffielepels lavendelhoning Peper, zout. Het kan natuurlijk ook nog veel mooier! De olij... bekijk recept »
4 hertebiefstukjes van 150 gram, 3 eetl. boter of margarine, 4 sjalotjes of 1 rode ui, 500 g paddestoelen als shiitake of eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons, 1 dl witte wijn, 2 dl wildfond (sterk ingekookte bouillon), 2 1/2 dl room, zout en pe... bekijk recept »
150-200 g gemengde sla met frisee en eikenbladsla 30 g pijnboompitten 1 1/2 el balsamico-azijn 5 el druivenpitolie 1 el kruidenolie eekhoorntjesbrood en truffel (Drogheria alimentari) zout peper 1 tl mosterd 2 portobello's 50 g magere spekblokjes 1/2... bekijk recept »
300 g verse gemengde paddestoelen (bijv. eekhoorntjesbroodchampignonsevt. een paar cantharellen)1 citroen (sap)1 bosje peterselie1 eierdooier1 teentje knoflook100 ml olijfoliezoutversgemalen peper Voorbereiding De paddestoelen met keukenpapier schoon... bekijk recept »
250 gr champignons (girollescèpes,kastanjechampignons250 gr gorgonzola,2à3 el light room1 el geroosterde pijnboompittenolijfolie,sjalotten versnipperd1 lookteentjezout en rood pepertje,peterselie Borstel de champignons af en snij ze in gr... bekijk recept »
- 800 gram aardappels - 200 gram bloem - 90 gram geraspte Parmezaanse kaas - Zout en peper naar smaak - 300 gram cherrytomaatjes - 1 zakje gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) - 2 courgettes ongeveer 150 gram - 1 teentje knoflook - 1 sjalot - 200 gr... bekijk recept »
20 gram funghi porcini (eekhoorntjesbrood). 125 ml kokend water. 2 el olijfolie. 2 teentjes knoflookgesnipperd. 1 preiin stukjes. 6 sjalottengesnipperd. 300 gram kleine champignons. 500 gram bospaddestoelen. 2 el bloem. 1 liter bouillon. 1 kop dikke ... bekijk recept »
700 g boleten of eekhoorntjesbrood, 50 g boter, 1 teentje knoflook, halve sjalot, 4 dikke sneden wit brood, gehakte peterselie, peper en zout. Bereidingswijze Maak de paddestoelen zuiver met een bostel of met een vochtige doek. Verwijder eventueel de... bekijk recept »
8 dl kippenbouillon200 g gaar kippenvlees (waarvan de bouillon is getrokken)70 g boter1 gesnipperde sjalot of kleine ui1 el fijngehakte peterselieminimaal 150 g cantharelleneekhoorntjesbrood of champignons (schoongemaakt en ragfijn gehakt)35 g bloemz... bekijk recept »