261 recepten met eekhoorntjesbrood
250 gr verschillende champignons, eekhoorntjesbrood en chantarellen 1 kleine ui 3 à 4 teentjes knoflook (naar eigen smaak) 2 el citroensap 6 el olijfolie 2 el witte wijnazijn (goede kwaliteit) 1 tl italiaanse tuinkruiden 2 el fijngesneden peterselie ... bekijk recept »
500 gr maiskipfilet 1 ui 250 gr verschillende paddestoelen (met papier schoonvegen, niet met water schoonmaken!) 25 gr boter of 2 el olijfolie 4 à 6 el pestosaus (potje) 2 dl room of creme fraiche 1 dl kippenbouillonLaat de kipfilet zo lang mogelijk ... bekijk recept »
2 teentjes look 1 halve koffielepel thijm 50 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) 2 eetlepels olijfolie extra voor op het brood 1 stevig en vol stuk stokbrood, liefst niet te vers1. Week de porcini anderhalf uur op voorhand in warm water (nie... bekijk recept »
750 gr everzwijnfilet 5 dl kalfsfond 1 st sjalotje 1 wit van prei 1 st wortel 1 teentje look en 1 takje rozemarijn en 2 takjes tijm 200 gr oesterzwammen 200 gr eekhoorntjesbrood 200 cantharellen 200 gr hoorn des overvloeds 1 dl kalfsjus 2 st sjalotte... bekijk recept »
15 gram gedroogde shiltake 15 gram gedroogde Eekhoorntjesbrood, 250 gram kastanje-champignons 2 eetl olijfolie 2 eetl gehakte knoflook 1/2 eetl zout 1/2 theel gemalen zwarte peper 2 eetl droge sherry, 1 eetl cognac 2 eetl sojasaus 1 theel suike... bekijk recept »
- 400 gr risottorijst (CarnaroliVialone Nano of Arborio) - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerstmaar andere soorten mag ook) - 85 gr boter - 1 grote uiin ringen - 1 sjalotjefijngesn... bekijk recept »
20 g boter of margarine 400 g gemengde paddestoelen (bijv champignonsshiitakescantharelleneekhoorntjesbroodoesterzwammen)in plakjes 2 el olijfolie 1 sjalotjefijngesneden 175 g risottorijst ?dl rode wijn 1 takje rozemarijn 4 ? dl groentebouillon (van ... bekijk recept »
300 gr risottorijst300 gr paddestoelen(eekhoorntjesbrood,oesterzwammen, cantharellen,enz.) 1 blokje kippenbouillon opgeslost in 1 ltr water,1 knoflookteentje1 ui2dl witte wijn3 eetl olijfolie60 gr geraspe parmezaanse kaas4 eetl gehakte basilicum,zout... bekijk recept »
25 gram gedroogde cepes ( eekhoorntjesbrood verkrijgbaar bij de supermarkt ), 125 gram kastanjechampignons, 1 flesje maggi basis voor champignonsoep, 1 pakje maggi soepenbinder, 1 dl slagroom, 1 eetlepel fijngehakte peterselie. Bereidingswijze Was de... bekijk recept »
200 gr risottorijst ? l witte wijn 2 liter kippenbouillon 2 el extra vergine olijfolie 1 grote witte ui en 2 fijngesneden sjalotjes 2 fijngesneden teentjrs knoflook 150 gr fijngesneden eekhoorntjesbrood 150 gr gekoelde ganzenlever n.b.b. versegeschaa... bekijk recept »