Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Kipfilet In Een Zakje Met Paddestoelen, Witte Wijn En Tijm

- 2 kipfilets van 200 gram - 1 handvol gedroogd eekhoorntjesbrood - 255 gram gemengde paddestoelen (gesnipperd) - 1 groot wijnglas witte wijn - 3 flinke klonten boter - 1 handvol verse tijm - 2 tenen knoflook,gepeld en in plakjes - Maak een grote zak... bekijk recept »

Runderstoofpot Met Witte Bonen

8 kleine uitjes zonder schil3 el zonnebloemolie4 fijngehakte tenen knoflook1 kilo rundvlees (borst of rib)500 g gedroogde boterbonen of grote witte bonen (2 uren of een nacht geweekt)zout en peper500 g aardappelen in blokjes250 g eekhoorntjesbrood of... bekijk recept »

Italiaanse Hazepeper

1 pakje gedroogd eekhoorntjesbrood100 gr kastanje champignons1 grote ui3 teentjes knoflook1 winterwortel2 stengels bleekselderij1250 gr haaspoeletzout/peper3 eetl olijfolie100 gr magere spekreepjes1/4 l rode wijn1 pak gezeefde tomaten2 tak verse roze... bekijk recept »

In De Oven Bereide Fazantenfilet Met Paddestoelen

4 fazantefiletsboterzout en peper200 ml fazante- of kippefond300g eekhoorntjesbrood of cantharellen2 eetl olijfolie1 teentje knoflook. Voor de saus: 200 ml fazantefond1 groot bekertje creme fraicheeventueel wat truffelnat. Verder: 150 g ganzeleverin ... bekijk recept »

Vulling Van Zuurkool En Paddestoelen

750 g zuurkool 60 g boter 250 g champignons of eekhoorntjesbrood 2 of 3 uiengesnipperd zout en peper 1 portie gistdeeg Snijd de zuurkool heel fijn en laat met 30 gram van de boter met het deksel op de pan gar stoven. Maak de paddstoelen schoon, was z... bekijk recept »

Setas

400 gr. diverse paddestoelen (oesterzwammeneekhoorntjesbroodkastanjechampignons) 2 el. olijfolie 1 dunne prei 1 rode paprika 2 knoflookteentjes 1 flinke el. fijngesneden peterselie 1 el. citroensap ? dl. witte wijn zout & versgemalen peper 1 el. fijn... bekijk recept »

Aardappelpannekoekjes Bramoboracky

2-3 niet al te grote aardappelenbeetje hete melkmarjoleinknoflookpaddestoelen(Eekhoorntjesbrood Boletus badius en Boletus edulis zijn de smakelijksteevenals Canterellen)geplette of gemalen kummelboterolie of reuzel(gesmolten varkensvet)inplaats padde... bekijk recept »

Paddestoelsalade Met Lijsterbessen

400 gram jonge berkenboleten en eekhoorntjesbrood1/2 kopje azijn1 kopje water1 tl zout1 tl suiker2 uien8 korrels piment10 korrels zwarte peper2 laurierblaadjes1/2 tl koriander100 gram lijsterbessen1 glas rode wijn Voorbereiding De rusttijd van de pad... bekijk recept »

Terrine Van Paddestoelen

-1,5 kg bospaddestoelen (eekhoorntjesbroodcatharellenhoorn des overvloeds) -4 el olijfolie + voor de terrine -500 g varkensgebraad (rugstuk) -100 g gerookte spekreepjes -1 teen knoflook -4 el gehakte bladpeterselie -1 ei -5 cl Cognac -5 cl porto -zou... bekijk recept »

Litouwse Aardappelgratin

20 gr. gedroogd eekhoorntjesbrood1 kg vastkokende aardappelshandjevol verse muntfijngehakt100 grdorregen spekin reepjesbeetje olie2 uien,fijngehakt2 eierenz. en p. 2 dl. zure room Meng de piepers met de munt, zout en peper. Bak het spek in een drupj... bekijk recept »

Pagina 18 van 27