Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Raapjes gevuld met bospaddestoelen

5 raapjes, 5 eieren, 50g oesterzwam, 50g champignons, 50g eekhoorntjesbrood, 20g boter, 1sjalot of rode ui, wat kervel of bieslookSchil de raapjes en hol ze uit. Snijdt het uitgehaalde vruchtvlees in blokjes. Blancheer de uitgeholde raapjes. Stoof de... bekijk recept »

Paprika met paddestoelen uit de oven

25 gr. Gedroogde cepes (porcini eekhoorntjesbrood)1 rode paprika1 gele paprika3 bosuitjes2 teentjes knoflook1 dl droge witte vermouth50 gr. Boter1 el. fijngehakte peterselie- week de paddestoelen 20-30 minuten in ruim warm water. Spoel de paddestoele... bekijk recept »

Acquacotta

250 g eekhoorntjesbrood of bruine champignons 2 vleestomaten 2 stengels bleekselderij 1 el verse tijm 1 bosje bieslook 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas 8 sneejtes stokbrood 1 ui 1 teentje knoflook 1 l krachtige warme vleesbouillon 4 el olijfolie zo... bekijk recept »

Paddestoelensoep

20 gr. gedroogd eekhoorntjesbrood150 gr. witte champignons150 gr. kastanjechampignons150 gr. oesterzwammen 100 gr. shii-takes1 ui1 teentje knoflook 25 gr. boter1/2 tl. tijm1glas droge sherry2 eetl. fijngehakte peterselie1 1/4 l. kippenbouillon1 the... bekijk recept »

Bouillon Van Gemengde Paddenstoelen

20 gr gedroogd eekhoorntjesbrood 150 gr grotchampignons 150 gr kastanjechampignons 150 gr oesterzwammen 100 gr shii-take 1 ui 1 teentje knoflook 25 gr boter 1/2 theelepel verse of een mespuntje gedroogde tijm 1 glaasje droge sherry 1,5 lite... bekijk recept »

Paddestoelenpasta

4 middelgrote tomaten 1 middelgrote ui 1 teen knoflook 600 gram verse bospaddestoelen (champignoneekhoorntjesbroodpied de moutontrompette de mortcantarelridderzwamenz. Maak een mix van wat je favorieten zijn) olijfolie Bak in een grote bakpan met dik... bekijk recept »

Italie: Paddestoelensoep

Plm. 250 g eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons2 vleestomaten2 stengels bleekselderij1 el verse tijm (of 1 tl gedroogde)1 bosje bieslook50 g versgeraspte parmezaanse kaas8 sneetjes stokbrood1 ui1 teentje knoflook1 l krachtige warme vleesbouillon4... bekijk recept »

Carpaccio Van Reuzenchampignons Met Gefrituurde Bieslook

100 - 150 g cepes (eekhoorntjesbrood) 150 g reuzechampignons 4 el olijfolie 1-2 el balsamico-azijn 1 tl honing 1 el pesto halve rode uizeer fijngesneden zout en zwarte peper frituurolie 1 bosje bieslook 2 el pijnboompitten Verhit de frituur... bekijk recept »

Paddestoelen In Olie Met Venkelzaadjes & Citroensap

500gr eekhoorntjesbrood. 6 eetlepels gewone olijfolie + (5 dl olijfolie extra vierge ). 1 rood chilipepertje. 4 a 5 teentjes knoflook. 1 onbespoten citroen. 50gr appelkappertjes. 1 theelepel venkelzaadjes. 2 takjes rozemarijnzout Wrijf de paddestoel... bekijk recept »

Paddestoelen In Olie Met Venkelzaadjes & Citroensap

500gr eekhoorntjesbrood. 6 eetlepels gewone olijfolie + (5 dl olijfolie extra vierge ). 1 rood chilipepertje. 4 a 5 teentjes knoflook. 1 onbespoten citroen. 50gr appelkappertjes. 1 theelepel venkelzaadjes. 2 takjes rozemarijnzout Wrijf de paddestoel... bekijk recept »

Pagina 17 van 27