Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Paddestoelenbeignets

150 gram bloem 20 gram verse gist 1 dl water 100 porcini / eekhoorntjesbrood versgemalen peper zout Hulpmiddelen Frituurpan Frituurvet Keukenpapier Hulpmiddelen - Frituurpan Frituurvet Keukenpapier Voorbereiding Roer de gist los in lauw w... bekijk recept »

Quattre Carre Mozaik

600 gram ossenhaas 600 gram kalfshaas paddestoelen (porcinieekhoorntjesbrood) paprika (stukjes) groene pesto dragon (voor de groene constraterende kleur) 100 gram boter 5 plakken ontbijtspek 10 plakken parmaham (dun) varkensnet en bindtouw Sabayon: ... bekijk recept »

Rusland: Gestoomde Paddestoelen

500 g gemengde paddestoelen (bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood en cantharellenmaar andere paddestoelen kunnen ook)2 el bloem50 g boter1 gesnipperde ui6 peperbolletjes1 el fijngehakte dille250 g zure roomzout Snijd de schoongemaakte en gewassen paddestoe... bekijk recept »

Paddestoelen-Risotto

Olijfolie - 100 gr. Vers geraspte Parmezaanse Kaas - 250 gr. Groene Asperges - 2 teentjes Knoflook - 1 zakje Cepes (gedroogd eekhoorntjesbrood - 2 dl Kookroom - 2 Sjalotjes - 2 dl droge witte Wijn (of vervang door bouillon)- 1 L. Groenten - of... bekijk recept »

Chrochette Di Pollo

50 gr. gedroogd eekhoorntjesbrood. 250 gr. kippevlees (gekookt of gebradenzonder vel of bot). 50 gr. mortadella. 1 bosje peterselie. binnenste van 1 kropsla. 25 gr. boter. 25 gr. bloem. Hooguit 1/4 liter melk. zout. vers gemalen witte peper1 snufje n... bekijk recept »

Champignons In Bierbeslag

1 kg kleine champignons Voor het beslag: 4 eieren 12 theel bloem bier zout Voorbereiding Men kan ook eekhoorntjesbrood of boleten nemendie moeten kort worden voorgekookt en eventueel in kleinere stukken worden gesneden. Bereidingswijze Maak van de in... bekijk recept »

Finse Gebakken Paddestoelen Met Zure Room

25 g boter 1 uigepeld en kleingesneden 500 g paddestoelen (champignonsoesterzwammeneekhoorntjesbrood o.i.d.), schoongemaakt en in stukken gesneden 4 eetlepels broodkruimels zout zwarte peper uit de molen 1 dl zure room 1 eetlepel gehakte peterselie ... bekijk recept »

Paddenstoelenragout

25 gr gedroogde shii-take 25 gr gedroogde cepes (eekhoorntjesbrood) 1 vleesbouillontablet 2 uien 500 gr kastanjechampignons 150 gr oesterzwammen 200 gr cantharellen 200 gr katenspek 75 gr boter 2 teentjes knoflook 25 gr bloem 1/2 L slagroom 50 gr Par... bekijk recept »

Fijne Paddestoelensaus

250 gr pittige paddestoelen als champignonseekhoorntjesbroodhoorn van overvloed (dan wat minder nemen). 1 ui 1 eetl gehakte peterselie 1 eetl margarine 1 eetl bloem 2 eierdooiers 1 kopje zoete of zure room witte peper zout Maak de paddestoelen schoon... bekijk recept »

Chinese paddestoelensoep met spinazie

8 stuks grote eekhoorntjesbrood of 250 gm cantharellen of champignons 1 zonnebloemolie 250 gm verse spinazie (of diepvries) 1 liter koud water 1 scheutje droge sherry 1 chinese soja 1 peper Maak de paddestoelen schoon en snijd ze klein. was verse spi... bekijk recept »

Pagina 19 van 27