Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Champignon-notenterrine

5 sneetjes meergranenbrood (zonder korst)500 g gemengde bospaddenstoelen6 sjalotten (fijngehakt)3 tenen knoflook (fijngehakt)3 takjes tijm (blaadjes)20 g gedroogd eekhoorntjesbrood1 kl komijnzaad1 kl chilivlokkenscheutje marsala150 g kastanjes ( extr... bekijk recept »

Lasagnette met wild konijn

25 g gedroogd eekhoorntjesbrood 50 g boter extra vierge olijfolie 1 wild konijn, 8 stukken 1 ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, gesnipperd 1 wortel en 1 takje selder, in schijfjes2 liter rode of droge witte wijn bv. Orvieto Piccini400 g gepelde rom... bekijk recept »

Risotto Con Funghi

350 gram risotto rijst15 gram droge paddestoelen of 300 gram gemengde verse paddestoelen (bij voorkeur eekhoorntjesbrood)50 gram boter50 gramgeraspte kaas1/2 fijngesnipperde ui1 1/2 liter kokende sterke vleesbouillonmespuntje witte peper Smelt 40 gra... bekijk recept »

Paddestoelen-Risotto

Olijfolie - 100 gr. Vers geraspte Parmezaanse Kaas - 250 gr. Groene Asperges - 2 teentjes Knoflook - 1 zakje Cepes (gedroogd eekhoorntjesbrood - 2 dl Kookroom - 2 Sjalotjes - 2 dl droge witte Wijn (of vervang door bouillon)- 1 L. Groenten - of... bekijk recept »

Risotto Met Kippenlevers En Funghi Porcini

250 gr verse kippenlevertjes 50 gr spekblokjes 20 gr gedroogde paddenstoelenliefst eekhoorntjesbrood een hand Parmezaanse kaas 300 gr risottorijst 1 liter kippenbouillon of kippenbouillonblokjes 1 ui 3 el boter zout en peper 125 ml witte wijn Doe 2 e... bekijk recept »

Reuzenchampignons Gevuld Met Gegratineerde Risotto

30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood8 grote champignons3 eetlepels olijfolie2 teentjes knoflookfijngesneden2 sjalotjesgesnipperd200 gr. risottorijst2 wijnglazen witte droge wijn0,5 theelepel geraspte nootmuskaathalve liter groentebouillon75 gr. parmeza... bekijk recept »

Risotto Met Paddestoelen

10 g gedroogd eekhoorntjesbrood (cepes of funghi porcini) 250 g gemengde paddestoelen (kastanjechampignonsshi-takesoesterzwammen) 1 ui 1 teentje knoflook 30 g boter 100 magere spekreepjes takje verse of mespunt gedroogde tijm 200 g risottorijst 1.5 d... bekijk recept »

Rijstsalade Met Paddestoelen

10 g gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)1,5 dl lauw water200 g risottorijst1 kleine ui2 el olijfolie extra vergineplm. 300 g gemengde (wilde) paddestoelen1 el verse peterseliezeezoutvers gemalen zwarte peperVoor de vinaigrette:2 el olijfolie extra v... bekijk recept »

Risotto Con Funghi Porcini

50 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) 1 dl olijfolie 1 rode uifijngesneden 250 g risottorijst (arborio) 1 dl witte wijn 1 l vlees- of groentebouillon (van tablet) peper zout evt. klontje boter of margarine 25 g parmezaanse kaasgrof gerasptvoor d... bekijk recept »

Paddestoelen Risotto

1- 1 1/4liter kippenbouillon 5 gedroogde porchini (eekhoorntjesbrood) zout 2 sjalotjes peper 60 gr boter 1 eetl olijfolie 1/2 theel fijngesneden rozemarijnnaaldjes 250 gr cantharellen of shiitake in stukken 300 gr arboriorijst 50 gr geraspte parmezaa... bekijk recept »

Pagina 16 van 27