Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Crostini

10 gr. gedroogd eekhoorntjesbrood 2 uien 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 1 grote wortel 1 bosje peterselie 300 gr. kippelevers 100 gr. doorregen gerookt spek 2 ansjovisfilets 30 gr. boter 10 eetl. olijfolie 1/8 ltr. witte wijn ... bekijk recept »

Heldere paddestoelensoep

20 gm gedroogd eekhoorntjesbrood 150 gm witte champignons 150 gm kastanjechampignons 150 gm oesterzwammen 100 gm shii-takes 1 ui 1 teentje knoflook 25 gm boter 1/2 theelepel(s) verse of een mespuntje gedroogde t; ijm 1 desgewenst een glaasje droge sh... bekijk recept »

Pasta met Zeeuwse mosselen en jonge spinazie

2 kg mosselen (Zeeuwse)verse bladspinazie (1,5 kg)1 bol knoflook400 g spaghetti600 g eekhoorntjesbrood2 rode ui100 g buikspek (gerookt)50 g boter (boerenboter)1 bosje bladpeterselie100 g parmezaan (geschaafd)1. Leg de knoflook in de gloeiende houtsko... bekijk recept »

Varkenshaasje in groene kool

700 g varkenshaas (in 4 stukken)1 savooikool (kleine, ca. 1 kg)70 g gedroogd eekhoorntjesbrood200 ml kalfsfondoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 160°C. Week de paddenstoelen in 200 ml lauw water. 2. Blancheer 8 mooie koolbladeren kort in kokend,... bekijk recept »

Hertenmedaillons met abrikozen en noten

600 g hertenfilet (in 4 medaillons van 150 g)10 stuks gedroogd eekhoorntjesbrood100 g abrikozen (vers uit blik)30 g noten (pecannoten of walnoten)1 dl room40 g Comté-kaas4 dl wildfond40 g boter2 el olijfolie1 sjalot1 takje verse tijm1 takje rozemarij... bekijk recept »

Cannelloni met witloof, walnoot en ham

8 sneetjes Vlaamse ham120 g rapen120 g witloof120 g knolselder120 g rodekool4 blaadjes Romeinse sla1 sjalot120 g eekhoorntjesbrood40 g walnoten2 kl witte wijnazijnkoolzaadolie1 teen knoflookkardemompoederuit de molen peperzeezout1. Snij de knoflook, ... bekijk recept »

Koolrolletjes met varkensfilet

2 varkensfilets, elk /- 400 gr 60 gr gedroogd eekhoorntjesbrood 1 savooikool olie 200 ml vleesbouillon 100 ml droge witte wijn peper&zout (pezo)1. Week het eekhoorntjesbrood 30 minuten in lauw water.2. Blancheer 8 mooie bladeren van de savooikool 2 t... bekijk recept »

Gevulde kwartels met bospaddestoelensaus

Voor 4 personen: Voor de kwartels: 8 kwartels 50 gram spek in blokjes 100 gram kipgehakt 2 eetlepels gehakte noten 2 eetlepels gewelde rozijnen 2 theelepels tijm zout peper binddraad fijngesneden ui en wortel droge witte wijn boter Voor de saus: 300 ... bekijk recept »

Soep Van Gedroogde Paddestoelen Met Rijst Uit China

Shitake Half potje gedroogde paddestoelen Eekhoorntjesbrood (cepes) zure room 1 kop rijst peterselie 1 l. bouillon van vlees of paddestoelen Hak of snijd de paddestoelen fijn en kook ze met de gewassen rijst ca. 30 minuten in de bouillon. Neem na... bekijk recept »

Paddestoelensalade Met Basilicummayonaise

15g gedroogd eekhoorntjesbrood,1/8l lauwwarm water250 g champignons of cantharellen200g kipfilet2 el olijfolie1 bosje lente-uitjes. voor de saus 1 eierdooier1 tl mosterd1 el citroensap of azijn1 tl suiker1/8l slaolie2 el creme fraiche3 el gehakte bas... bekijk recept »

Pagina 14 van 27