Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Carpaccio Van Eekhoorntjesbrood

4 mooie vaste eksemplaren eekhoorntjesbrood - druivenpitolie - Xeres-azijn - 2 fijngehakte sjalotjes - fijngehakte peterselie - versgemalen zwarte peper en fijn zeezout - 2 gehakte noten - 8 sneden Seranno of Parma hesp dun gesneden Voorbereiding Ber... bekijk recept »

lasagna met eekhoorntjesbrood

50 a 60 g eekhoorntjesbrood (Porcini) 2 tl fijngehakte rozemarijn 5 el olijfolie 16 vellen verse lasagna (e.v.t. gedroogd) 3 eierdooiers 4 el creme fraiche 50 g geschaafde Parmezaanse kaas 250 g zachte geitenkaas Verwarm de borden vooraf. Bak het eek... bekijk recept »

Sint-jakobsvruchten met gebakken eekhoorntjesbrood

20 sint-jakobsvruchten300 g eekhoorntjesbrood4 el olijfolie3 takjes tijmpeperzout1. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in de lengte in plakjes van 3 à 4mm. Dep de sint-jakobsvruchten droog. Verhit 2 el olie in een bakpan en bak ze in 4 à 5 minut... bekijk recept »

Hazenrug met krokante ravioli en eekhoorntjesbrood

2 hazenruggen250 g eekhoorntjesbrood (in reepjes)3 sjalotten (fijngesnipperd)1 el cognac1 wortel (in stukken)1 ui (in stukken)1 stengel groene selder (in stukken)100 g kippenlevers1 dl room200 g tarwebloem4 eierenzout1 cl arachideolie2.5 dl rode wijn... bekijk recept »

Kalfsfricassee met eekhoorntjesbrood

800 g kalfsvlees (bijvoorbeeld schouder)300 g tagliatelle2 el kappertjes200 g knolselder2 sjalotten300 g eekhoorntjesbrood2 el bloem2 el boter100 ml room200 ml droge, witte wijn250 ml kalfsfond2 el olie2 teentjes knoflookpeterselie1 blaadje laurierui... bekijk recept »

Carpaccio van eekhoorntjesbrood

0 bakje rucola600 g eekhoorntjesbrood150 g parmezaan (krullen)olijfoliebalsamicoazijnzwarte peper uit de molenzeezout1. Snij het brood in dunne plakken.  2. Maak een vinaigrette van 3 delen olijfolie en 1 deel balsamicoazijn. Kruid met... bekijk recept »

Pizza met eekhoorntjesbrood

1 rol pizzadeeg6 plakjes parmaham500 g eekhoorntjesbrood200 g geitenkaasboterolijfolie1 teen knoflook0.5 bosje bladpeterseliepeperzout1. Snij het eekhoorntjesbrood in plakken en scheur de parmaham in reepjes. Hak de knoflook en de bladpeterselie fijn... bekijk recept »

Tortilla met eekhoorntjesbrood en Comté

150 g eekhoorntjesbrood 4 aardappelen 6 eieren zout en peper 200 g Comté in kleine blokjes 1 koffielepel peterselie fijngehakt Solo Vloeibaar 1. Snij het eekhoorntjesbrood in schijfjes van ongeveer 3 mm. Bak die in een pan zonder vetstof. 2... bekijk recept »

Papardelle met eekhoorntjesbrood

400 gr papardelle (dikke tagliatelle) 400 gr eekhoorntjesbrood 1 kleine fijngesnipperde sjalot 200 gr gerookte eendenborst 50 gr geroosterde pijnboompitjes 12 platte peterselieblaadjes pastabouillon olijfolie hoeveboter peper&zout (pezo)1. Maa... bekijk recept »

Eekhoorntjesbrood met tagliatelle

300 g eekhoorntjesbrood (cèpes of boleten) of portobello paddenstoelen 8 stengels bleekselderij 200 g wortelen 3 teentje knoflook 1 takje verse rozemarijn of 2 tl gedroogde rozemarijn 4 el 4 balsamico azijn 200 tagliatelle (pasta) 3 el Bec... bekijk recept »

Pagina 5 van 27