Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Risotto met eekhoorntjesbrood

50 g gedroogd eekhoorntjesbrood 1 ui 0.25 bosje peterselie 7.5 el Solo Vloeibaar 1 teentje knoflook 300 g risottorijst 700 ml Knorr Bouillonketeltje Vlees 75 g versgeraspte Parmezaanse kaas 1. Week het eekhoorntjesbrood 20 minuten in een 50 ml... bekijk recept »

SOEP PAPRIKASOEP MET EEKHOORNTJESBROOD

250 GR PAPRIKA GEEL GROEN ROOD 150 GR GOURGETTE 7 GR EEKHOORNTJESBROOD 1 STUKJE GEMBER 1/2 SJALOT 1/2 TEENTJE KNOFLOOK 1 BLOKJE GROENTENBOUILLON 1 EETLEPEL TOMATENPUREE 80 ML MELK 1 EETLEPEL SOJASAUS 1 EETLEPEL VETSTOF 1 SNUIFJE CAYENNEPEPER 1. S... bekijk recept »

Soep van eekhoorntjesbrood

1 sjalot 25 gr boter 25 gr bloem 8 dl geconcentreerde gevogeltefond 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood 1 bakje gemengde bospaddenstoelen 2 dl culinaire room 1 eierdooier 1 dl slagroom peper, zout, knoflook, bieslook1. Maal de gedroogde paddenstoele... bekijk recept »

Filet van Mechelse koekoek met grondwitloof

2 stronkjes grondwitloof 50 g Solo zwarte peper zout nootmuskaat (suiker) 150 ml volle melk 100 ml gevogeltefond 110 g geraspte Parmezaanse kaas (reggiano) 25 g ongezouten boter 5 mooie grote stuks eekhoorntjesbrood (ongeveer 200 g) 60 g Solo zwar... bekijk recept »

Geroosterde langoustines

20 g Solo zout 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood 20 cl gevogeltefond 8 langoustines 300 g fijne groene asperges uit de Provence peper 1. Week het eekhoorntjesbrood 1 uur in lauw water, druk daarna al het water eruit. 2. Smelt een nootje Solo in de p... bekijk recept »

Wijtingfilets met eekhoorntjesbrood

400 gr wijtingfilets 200 gr eekhoorntjesbrood 400 gr knolselder (overschot kan je soep mee maken) 400 gr aardappelen 1 stuk sjalot 1 teentje look 1 wit van prei 2 dl kalfsfond olijfolie peper zout melk nootmuskaat 1. Bak de wijtingfilets krokant... bekijk recept »

Parelhoen met eekhoorntjesbrood en aardappelen

2 parelhoenen 2 uien 8 vastkokende aardappelen 60 gr eekhoorntjesbrood (porcini) 1 sinaasappel 1 mandarijntje of clementine solo, bakken en braden 1/2 kipbouillonblokje, verkruimeld peperézout (pezo)1. Laat de parelhoen door de poelier elk in acht... bekijk recept »

Gegratineerd witlof met eekhoorntjesbrood

8 stukken witlof 50 g Solo 250 g eekhoorntjesbrood 125 g light room zout en peper 1 mespuntje nootmuskaat gehakte peterselie 125 g geraspte gruyèrekaas1. Snij de witlofstronken doormidden en neem de bittere kern eruit. Snij ze vervolgens in dunne ... bekijk recept »

Ovenschotel met eekhoorntjesbrood en aardappel

4 grote aardappelen 300 g eekhoorntjesbrood 1 kleine ui 1 teentje knoflook 4 el olijfolie 4 eieren 1 scheutje room 80 g geraspte harde kaas platte peterselie fijngesnipperd 1 kleine zwarte truffel uit bokaal, geraspt zeezout peper van de molen klein ... bekijk recept »

Papardelle met eekhoorntjesbrood, gerookte eendenb

Voor 4 personen: 400 g pappardelle (dikke tagliatelle) 400 g eekhoorntjesbrood 1 kleine fijngesnipperde sjalot Bakken & Braden dozijn platte peterselieblaadjes 50 g geroosterde pijnboompitjes 200 g gerookte eendenborst PH PastabouillonMaak het ee... bekijk recept »

Pagina 6 van 27