Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Provencaalse Lamsrib Met Jus Van Eekhoorntjesbrood

1.2 kg. lamsribstuk 3 el. olijfolie 1 el. boter 3 dl. lamsfond 40 gr. eekhoorntjesbroodgedroogd geweekt 2 el. creme fraiche 1 el. room 100 gr. courgette 50 gr. bleekselderij 50 gr. paprikarode 50 gr. wortel 25 gr. olijfzwartezonder pit 2 ... bekijk recept »

Provencaalse Lamsrib Met Jus Van Eekhoorntjesbrood

1.2 kg. lamsribstuk 3 el. olijfolie 1 el. boter 3 dl. lamsfond 40 gr. eekhoorntjesbroodgedroogd geweekt 2 el. creme fraiche 1 el. room 100 gr. courgette 50 gr. bleekselderij 50 gr. paprikarode 50 gr. wortel 25 gr. olijfzwartezonder pit 2 ... bekijk recept »

Provencaalse Lamsrib Met Jus Van Eekhoorntjesbrood

1.2 kg. lamsribstuk 3 el. olijfolie 1 el. boter 3 dl. lamsfond 40 gr. eekhoorntjesbroodgedroogd geweekt 2 el. creme fraiche 1 el. room 100 gr. courgette 50 gr. bleekselderij 50 gr. paprikarode 50 gr. wortel 25 gr. olijfzwartezonder pit 2 ... bekijk recept »

Provencaalse Lamsrib Met Jus Van Eekhoorntjesbrood

1.2 kg. lamsribstuk 3 el. olijfolie 1 el. boter 3 dl. lamsfond 40 gr. eekhoorntjesbroodgedroogd geweekt 2 el. creme fraiche 1 el. room 100 gr. courgette 50 gr. bleekselderij 50 gr. paprikarode 50 gr. wortel 25 gr. olijfzwartezonder pit 2 ... bekijk recept »

Provencaalse Lamsrib Met Jus Van Eekhoorntjesbrood

1.2 kg. lamsribstuk 3 el. olijfolie 1 el. boter 3 dl. lamsfond 40 gr. eekhoorntjesbroodgedroogd geweekt 2 el. creme fraiche 1 el. room 100 gr. courgette 50 gr. bleekselderij 50 gr. paprikarode 50 gr. wortel 25 gr. olijfzwartezonder pit 2 ... bekijk recept »

Kabeljauw met eekhoorntjesbrood.

320 g eekhoorntjesbrood 4 stukjes kabeljauw 4 blaadjes salie 1 teentje look 80 g pijnboompitten 8 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap- De champignons in dunne plajes snijden en in een hete pan aanbakken. Kruiden met peper en zout, daarna de fi... bekijk recept »

Tagliatelle met eekhoorntjesbrood

tagliatelle olijfolie peper en zout 2 dl room 40 g gedroogd eekhoorntjesbroodLaat 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood 2 u weken in lauw water. Spoel ze goed af onder koud stromend water en knijp ze goed uit. Kook 400 g tagliatelle gaar (kooktijd: zie v... bekijk recept »

Tagliatelle met parelhoen en eekhoorntjesbrood

Voor 4 personen: 4 stukken ‘suprême’ van parelhoen 200 g schoongeborsteld eekhoorntjesbrood 1 fijngesnipperd sjalotje 1 teen geperste knoflook 1 takje verse rozemarijn 2 plakjes gerookt ontbijtspek in dunne reepjes 1/2 glas witte wijn, 1 eetlepel sal... bekijk recept »

Wijting met eekhoorntjesbrood, knolselderpuree en

[list] Voor 4 personen: 600 g wijtingfilets 200 g eekhoorntjesbrood 200 g knolselder en 2 dunne plakken 1 gekookte aardappel 1 sjalot 2 teentjes look 1 wit van prei 2 dl kalfsfond 1/4 dl gevogeltebouillon 1/2 dl room 40% 20 g pijnboompitten hoevebote... bekijk recept »

Koolrabi met wilde eend en eekhoorntjesbrood

Voor 4 personen: 2 koolrabi's 4 eendenborsten (wilde eend) 4 stukjes eekhoorntjesbrood 2 eetlepels spekblokjes 1 fijngehakt teentje look 2 blaadjes salie Bakken & Braden 2 eetlepels balsamicoazijn 1 eetlepel sojasaus ½ fijngehakte sjalot 2 dl wat... bekijk recept »

Pagina 8 van 27