261 recepten met eekhoorntjesbrood
1 kg hindengebraad (diepvries) 40 g eekhoorntjesbrood (gedroogde champignons) 2 eetl. rodebessengelei 2,5 dl rode wijn 0,5 dl cognac 1,5 dl wildfond 2 eetl. olijfolie peper en zout instantsausbindermag enkele uren vooraf: -Laat het eekhoornt... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kruidentuiltje 5 cl Armagnac 1 wortel 1 takje selder 2 kruidnagel 2 el bloem 1 el maïszetmeel 1 sjalot 10 cl olie 1 ui peper en zout 1 fl rode wijn 800 gr reeragout 2 el eendenvet 400 gr eekhoorntjesbroodDe dag ervoor: Was en versn... bekijk recept »
Gedroogd eekhoorntjesbrood (mengen met andere paddestoelen i.v.m. de prijs) kalfstournedos circa 180 gr p.p. bakje champignons 1/2 ui olijfolie boter koksroom cognac een beetje witte wijn 1/2 espressokopje olie in de pan verhitten samen met wat boter... bekijk recept »
1 tarbotfilet (4 stuks (van 150 gram; )) 1 eekhoorntjesbrood (450 gram) 1 sjalot 1 walnoot (20 gram) 2 eetlepel(s) oljfolie, extra vierge 1 knoflook (2 teentjes) 1 boter (40 gram) 40 ml wijn, witte 1 eetlepel(s) citroensap 1 eetlepel(s) likeur 200 ml... bekijk recept »
1,5 bakje champignons (375 gram)250 gram in schijfjes125 gram kleingehakt 100 gram verse cantharellen twee eetlepels gedroogde eekhoorntjesbrood 125 milliliter sour cream (1 potje) 1 middelgrote uiin snippers 2 teentjes geperste knoflook 2 voll... bekijk recept »
- 500 gr patentbloem - 10 gr verse gist - 10 gr zout - 3 dl lauwwarm water - 100 gr geroosterde pijnboompitten - 200 gr eekhoorntjesbrood - 3 tomaten - 200 gr tomatentapenade - 10 takjes tijm Hulpmiddelen taartvorm maatbeker weegschaal snijplank sn... bekijk recept »
- 16 mooie verse St.-Jacobsvruchten - 200 gr risotto rijst - 1 liter gevogelte of kalfsfond - 300 gr boschampignons (eekhoorntjesbroodhanenkammenhoorn des overvloeds) - 1 dl sap van eekhoorntjesbrood - 2 eierdooiers - 100 gr gesmolten boter - sap va... bekijk recept »
20 gram gedroogde eekhoorntjesbrood 350 gram gemengde paddestoelen 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 2 blaadjes verse salie 400 gram pastadeeg zout, peper stukje parmezaanse kaas of pecorinokaas 2 dl Solo vloeibaar room pesto1. Voorbereiding: 2. W... bekijk recept »
1 pakje gedroogd eekhoorntjesbrood 100 gr. kastanjechampignons 1 grote ui 3 teentjes knoflook 1 winterwortel 2 stengels bleekselderij 1250 gr. haaspoelet zout peper 3 el. olijfolie 100 gr. magere spekreepjes 1/4 l. rode wijn 1 pak gezeefde tomaten 2 ... bekijk recept »
500 g champignons30 g gedroogd eekhoorntjesbrood1 ui1 l kippenbouillon1 dl room30 g boter2 knoflookteentjes2 el peterselie (gesnipperd)peperzout1. Week het eekhoorntjesbrood 20 minuten in 1/4 liter koud water. Snipper de ui en de knoflook. Maak ... bekijk recept »