Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Rundercarpaccio In Kruidenmantel

200 g runderlende3 bosjes verse kruidenmiddelscherpe mosterd150 g eekhoorntjesbrood? bosje basilicum100 g Old Amsterdam8 el olijfoliezoutpeper Hulpmiddelen Meskoekenpanvershoudfoliespatelkwastjeelectrisch mes Hulpmiddelen - Meskoekenpanvershoudfoli... bekijk recept »

Soepje van bospaddenstoelen

3 bloemig kokende aardappelen1 sjalot500 g bospaddenstoelen4 stukken eekhoorntjesbroodboter2 dl slagroom4 dl kippenbouillonolijfolie4 el kervelnootmuskaatcayennepeperzout1. Snipper de sjalot. Hak de kervel fijn. Borstel de paddenstoelen schoon en sni... bekijk recept »

Consommé met eendenborst

2 l runderbouillon2 wilde eenden (de karkassen, bij poelier)2 wortel3 takjes selder1 prei2 el tomatenpuree2 el ketchup300 ml eiwit250 g kippengehaktpeperzout2 eendenborstfilets1 preiwit50 g eekhoorntjesbrood4 el bieslook (gehakt)1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »

Champignontaart met parmezaankorst

Voor de parmezaankorst:100 g boter50 g room50 g parmezaan150 g bloem1 theelepel gist1 snuifje zout Voor de vulling:30 g gedroogd eekhoorntjesbrood30 g boter1 ui, gepeld en gehakt 1 teentje look, gepeld en gehakt300 g champignonmengeling (portobello, ... bekijk recept »

TAGLIATELLA MET CHAMPIGNONSAUS.

25 gram gedroogde eekhoorntjes-brood 400 gram champignons in stukjes 1 tn knoflook 50 gram pancetta 4 bosuitjes 400 gram tagliatella 2 eetl olijfolie 3 eetl creme fraiche 75 gram Parmezaanse kaas 1. Week het eekhoorntjesbrood 10 minuten in 50 ml w... bekijk recept »

Risotto Met Rode Wijn

2 kopjes rijst (arborio) 250 g champignons 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood 1 ui 1 teentje knoflook 1/3 liter rode wijn van goede kwaliteit, 1 liter kip of rundbouillon 3 el gehakte platte peterselie 50 g boter 100 g versgeraspte parmezaan Bak de scho... bekijk recept »

Kalfsleverbroodje als amuse

Voor het broodje: 250 g kalfslever 100 g vers vetspek mascarpone 80 g in crème fraîche geweekt broodkruim 1 ei 7 g zout, beetje peper en nootmuskaat 1 eiwit 1 dl room sjalot kalfjus knolselderij Voor de gecarameliseerde kalfszwezerik: 100 g gekookte ... bekijk recept »

Schelvis met rodewijnsaus

Voor 4 personen: 4 stukken schelvis ‘filet pur’ 200 ml visfond (bokaal) peper en zout Voor de saus: 1/2 L rode wijn 200 ml visfond (bokaal) 100 g blokjes gerookt spek 1 sjalot 2 eetl. rozijnen 1 eetl. boter 1 takje peterselie 1 t... bekijk recept »

STEINPILZE

500 GR. EEKHOORNTJESBROOD SJALOTJES BOTER 2 TOMATEN WITTE WIJN BRUIN VAN JUS MAAK DE PADDESTOELEN SCHOON, WAS ZE EN SNIJ ZE IN STUKJES. SNIPPER EEN PAAR SJALOTJES EN FRUIT DIE LICHTBRUIN IN DRIE EL. BOTER. VOEG HET EEKHOORNTJESBROOD, DE IN SCHIJVEN G... bekijk recept »

Couscous Met Pompoen En Paddestoelen

50 gram blanke amandelen 300 gram voorbewerkte couscous 75 gram gele rozijnen 2 eetlepels zonnebloemolie 1 teentje (verse) knoflookgeperst 3 eetlepels fijngesneden verse rozemarijnnaaldjes 400 grampompoenvruchtvleesin blokjes 2 dl groentebouil... bekijk recept »

Pagina 11 van 27