261 recepten met eekhoorntjesbrood
200 g runderlende3 bosjes verse kruidenmiddelscherpe mosterd150 g eekhoorntjesbrood? bosje basilicum100 g Old Amsterdam8 el olijfoliezoutpeper Hulpmiddelen Meskoekenpanvershoudfoliespatelkwastjeelectrisch mes Hulpmiddelen - Meskoekenpanvershoudfoli... bekijk recept »
3 bloemig kokende aardappelen1 sjalot500 g bospaddenstoelen4 stukken eekhoorntjesbroodboter2 dl slagroom4 dl kippenbouillonolijfolie4 el kervelnootmuskaatcayennepeperzout1. Snipper de sjalot. Hak de kervel fijn. Borstel de paddenstoelen schoon en sni... bekijk recept »
2 l runderbouillon2 wilde eenden (de karkassen, bij poelier)2 wortel3 takjes selder1 prei2 el tomatenpuree2 el ketchup300 ml eiwit250 g kippengehaktpeperzout2 eendenborstfilets1 preiwit50 g eekhoorntjesbrood4 el bieslook (gehakt)1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »
Voor de parmezaankorst:100 g boter50 g room50 g parmezaan150 g bloem1 theelepel gist1 snuifje zout Voor de vulling:30 g gedroogd eekhoorntjesbrood30 g boter1 ui, gepeld en gehakt 1 teentje look, gepeld en gehakt300 g champignonmengeling (portobello, ... bekijk recept »
25 gram gedroogde eekhoorntjes-brood 400 gram champignons in stukjes 1 tn knoflook 50 gram pancetta 4 bosuitjes 400 gram tagliatella 2 eetl olijfolie 3 eetl creme fraiche 75 gram Parmezaanse kaas 1. Week het eekhoorntjesbrood 10 minuten in 50 ml w... bekijk recept »
2 kopjes rijst (arborio) 250 g champignons 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood 1 ui 1 teentje knoflook 1/3 liter rode wijn van goede kwaliteit, 1 liter kip of rundbouillon 3 el gehakte platte peterselie 50 g boter 100 g versgeraspte parmezaan Bak de scho... bekijk recept »
Voor het broodje: 250 g kalfslever 100 g vers vetspek mascarpone 80 g in crème fraîche geweekt broodkruim 1 ei 7 g zout, beetje peper en nootmuskaat 1 eiwit 1 dl room sjalot kalfjus knolselderij Voor de gecarameliseerde kalfszwezerik: 100 g gekookte ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 stukken schelvis filet pur 200 ml visfond (bokaal) peper en zout Voor de saus: 1/2 L rode wijn 200 ml visfond (bokaal) 100 g blokjes gerookt spek 1 sjalot 2 eetl. rozijnen 1 eetl. boter 1 takje peterselie 1 t... bekijk recept »
500 GR. EEKHOORNTJESBROOD SJALOTJES BOTER 2 TOMATEN WITTE WIJN BRUIN VAN JUS MAAK DE PADDESTOELEN SCHOON, WAS ZE EN SNIJ ZE IN STUKJES. SNIPPER EEN PAAR SJALOTJES EN FRUIT DIE LICHTBRUIN IN DRIE EL. BOTER. VOEG HET EEKHOORNTJESBROOD, DE IN SCHIJVEN G... bekijk recept »
50 gram blanke amandelen 300 gram voorbewerkte couscous 75 gram gele rozijnen 2 eetlepels zonnebloemolie 1 teentje (verse) knoflookgeperst 3 eetlepels fijngesneden verse rozemarijnnaaldjes 400 grampompoenvruchtvleesin blokjes 2 dl groentebouil... bekijk recept »