Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Vegetarische curry met ei en frisse salade

2 el plantaardige olie 1 middelgrote ui 1 teen knoflook 100 g Patak’s Tikka Masala currypasta 300 g doperwten 4 eieren, hardgekookt 1 mango 1 banaan 1 appel 1 handje ijsbergsla 2 el citroensap 1 pak naan1. Verhit de olie in een braad... bekijk recept »

Tacocones met kip en ananas

300 g kipfilethaasjes 1 el zonnebloemolie 1 el picadillo 200 g verse ananasstukjes 4 el salsa mild 12 mini-tacocones ½ krop ijsbergsla 1 avocado1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de kiphaasjes met de olie en bestrooi ze me... bekijk recept »

Karbonade met ananas-kerriesaus

4 rib- of haaskarbonades 25 g boter 1 blik ananasstukjes op eigen sap (227 g) 1 gele paprika (in stukjes) ½ eetlepel milde kerriepoeder 125 ml crème fraîche 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)1. Karbonades droogdeppen e... bekijk recept »

Griekse wraps

400 g kipfilet 1 tl gemalen kaneel 2 el olijfolie ½ citroen 150 g Griekse yoghurt (beker) 1 tl gemalen komijn (djinten) 8 tortillawraps (pak) 1 komkommer ½ krop ijsbergsla1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Best... bekijk recept »

Roti ayam kecap van Lonny

2 pakken Samasaya Roti Indonesia à 210 g 2 el zonnebloemolie 500 g kipfilet in reepjes 1 pot Samasaya Kecap Saus 230 ml 1 zak ijsbergsla gemengd 200 g 4 tomaten in plakjes 1 komkommer in plakjesVerwarm de roti volgens de aanwijzingen op de verpakking... bekijk recept »

Pastelkleurige slasoep met Spaanse peper en tortilla’s

3 eetlepels bloem 1 bosje koriander takjes voor de versiering 40 g boter chips (type tortilla) 1 gehakte ui 100 g geraspte cheddar 1 l kippenbouillon 1 (kleine) ijsbergsla, in reepjes 20 cl scheproom 1 verse groene Spaanse peper, ontpit en in reepje... bekijk recept »

Tagliatelle met romige knoflookgarnalen

400 g tagliatelle (lintpasta) 6 eetlepels olijfolie 3 bakjes roze garnalen (a 125 g) 2 theelepels knoflookpasta (potje a 100 g) 3 eetlepels medium dry sherry ½ pak gezeefde tomaten (a 500 ml) 1 bekertje crème fraî... bekijk recept »

Bart van Olphens tonijnburger

6 el wittewijnazijn 1 el suiker ½ komkommer 1 citroen (schoongeboend) 4 el mayonaise 1½ rode peper ½ peterselieplantje (AH Biologisch) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 augurk (kleine) 1 el kappertj... bekijk recept »

Tomatensoep met gesmolten kaas

4 sneetjes bruinbrood 4 plakjes jonge kaas 1 krop ijsbergsla 1 eetlepel olijfolie 4 zakjes tomatensoep (met courgette en gehaktballetjes (a 300 g)) 2 zakjes rauwkost (pittig (a 150 g)) 1 flesje sladressing yoghurt (450 ml)1... bekijk recept »

Penne met tomaten-paprikasaus

400 g penne (pasta) 1 groene en rode paprika 4 eetlepels olijfolie 2 potjes tomatensaus tomaat, paprika en chili (a 185 g) 2 schaaltjes Valess mediterraan (a 160 g) 1 zak ijsbergsla (gemengd (200 g)) 4 eetlepels balsam... bekijk recept »

Pagina 20 van 100