Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Spicy meatball sandwich

1  ei 400 g half-om-halfgehakt 4 el paneermeel 1 el sambal oelek olijfolie om in te bakken 400 g tomatenblokjes 4  meergranen kornbollen Spicy meatball sandwichKluts het ei in een kom en meng met het gehakt, het paneerm... bekijk recept »

Pitabroodje paprika

4 pitabroodjes (voorgebakken, pak 8 stuks) ½ bakje houmous (a 200 g) ¼ krop ijsbergsla (in dunne reepjes) ½ pot geroosterde paprika ((a 295 g), uitgelekt) chilipeper (molentje 26 g)1. Verhit de grillpan... bekijk recept »

Quinoa salade met boontjes en feta

150 g quinoa 150 g sperziebonen 3 el rode wijnazijn 6 el olijfolie extra vierge 1 snufje zout 1 snufje peper 250 g cherrytomaatjes 150 g feta 200 g ijsbergsla1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Kook de sperziebone... bekijk recept »

Shoarmabroodjes met runderworst

1 bakje Griekse yoghurt (naturel (150 g)) 2 tenen knoflook (geperst) 1 krop ijsbergsla (in reepjes) 3 tomaten (in parten) 1 ui (in halve ringen) 2 schaaltjes runderchipolata (worstjes, a 300 g) 1 pak shoarmab... bekijk recept »

Avocadoquinoasalade met zalm

150 g quinoa 300 g zalmfilet 200 g sugarsnaps 1 komkommer ½ krop ijsbergsla 1 avocado 15 g dille 125 ml crème fraîche1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de z... bekijk recept »

Broodje frisse eisalade (kind 1-2 jaar)

3 eieren 3 eetlepels yoghurtmayonaise 2 eetlepels yoghurt 25 g jonge kaas (geraspt) 2 blaadjes ijsbergsla (in flinterdunne reepjes) 4 sneetjes bruinbrood1. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Spoel ze onder koud stromend water ... bekijk recept »

Spaanse caesarsalade

3 eieren (M) 1 krop ijsbergsla 100 g chorizoworst (plakjes) 1 blikje sardines in olie (120 g) 4 geroosterde paprika's (pot a 480 g) 2 pakken saladepakket Caesar (a 114 g) 8 sneden grofvolkorenbrood1. Eieren in ca. 7 mi... bekijk recept »

Couscous met shoarmavlees en salade

½ runderbouillontablet 300 g couscous 1 bakje cherrytomaten (250 g) 2 appels ((jonagold), in dunne partjes) 1 zak ijsbergsla (met tuinkruiden (200 g)) 4 stengels bleekselderij (in plakjes) 6 el olijfolie 1 schaa... bekijk recept »

Pizza met asperges en zalm

1 pak mix voor pizzabodem (450 g) 3 el olijfolie 500 g groene asperges 1 pakje tomato frito (375 ml) 2 blikjes roze zalm (a 213 g) 1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Pizzadeeg volgens ge... bekijk recept »

Marokkaanse aardappelsalade met Hollandse makreel

700 g aardappels 2  gerookte makreelfilets 2  tomaten 1 el ketoembar 50 g geraspte oude kaas olijfolie om in te bakken 2  uien 2 teentjes knoflook 0.5 bosje koriander 1 tl chilivlokken 2 el halvanais... bekijk recept »

Pagina 18 van 100