Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Feestelijke kerstquiche

1 kerstquiche (met kalkoen, kastanje en cranberry's, Feestfavoriet) 200 g gemengde ijsbergsla 45 g amandelschaafsel1. Verwarm de quiche volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de sla over de borden. Rooster het amandelschaafsel in ... bekijk recept »

Gevulde paprika's met notenrijst

4 rode paprika's 1 ei 1 schaaltje rundergehakt (extra mager, ca. 500 g) 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix (diepvries, busje a 50 g) 1 pak notenrijst (250 g) 1 zak gemengde ijsbergsla (200 g) 6 eetlepels vinaigrette&nbs... bekijk recept »

The real BLT burger

4 hamburgerbroodjes 4 quarterpounders 8 plakjes ontbijtspek 1 el mierikswortel geraspt 1 el mayonaise 1 el kwark 8 blaadjes ijsbergsla 2 trostomaten in plakjesVerhit de barbecue. Rooster de quarterpounders 10 min. Draai ze regelmatig om. Rooster de b... bekijk recept »

Penne met tomaat en mascarponesaus

300 g penne (pasta) 2 zakjes minibolletjes mozzarella (kaas, a 150 g) 1 courgette 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 2 potten pastasaus tomaat en mascarpone (a 190 g) 1 zak gemengde ijsbergsla (200 g) 4 eetlep... bekijk recept »

Kruidensalade met paling

6 el olijfolie 2 el appelciderazijn 1 mespunt versgemalen zwarte peper 200 g gerookte paling 25 g verse bieslook 15 g verse basilicum 1 rode appel (bijv. Elstar) 5 g peterselie1. Klop van de olie, azijn, peper en zout een vinaigret... bekijk recept »

IJsbergsla met oestersaus

1 krop ijsbergsla 1 zakje stoneleeks (8 stuks) 2 eetlepels sesamolie (of roerbakolie) zwarte peper (versgemalen) 3 eetlepels oestersaus1. Krop ijsbergsla halveren en helften in repen van 4 cm breed snijden. Stoneleeks in stukke... bekijk recept »

Frisée-snijbonensalade met citroenolijven

400 g snijbonen 3 eetlepels citroensap 1 theelepel scherpe mosterd 3 eetlepels walnootolie 3 eetlepels olijfolie 50 g walnoten (in stukjes gebroken) 1 blikje citroenolijven (200 g) 1 zak gemengde ijsbergsla met frisée (20... bekijk recept »

Frisse salade met witte kaas en croutons

1 ciabatta (Italiaans brood, 250 g) 4 uien 4 el (olijf)olie 1 tomaat 1 komkommer 1 zak gemengde ijsbergsla (extra (200 g)) 1 el azijn 300 g witte kaas 1 beker croutons (Italiaanse kruiden (75 g))1. Ciabatta volgens gebr... bekijk recept »

Mexicaanse groentewrap

2 el zonnebloemolie 750 g Mexicaanse wokgroente (zak, diepvries) 30 g peterselie (zakje) 150 g geraspte jonge kaas (zakje à 300 g) 8 tortillawraps (pak) 1 el crème fraîche 200 g ijsbergsla1. Verwarm de oven voor op 200... bekijk recept »

Spareribs met kleurige sla

1 kg aardappels (groot (zak a 3 kg), gehalveerd) 600 g spareribs (pak a 830 g, diepvries) 1 teen knoflook (geperst) 2 eetlepels olijfolie 1 krop ijsbergsla (in repen) 1 rode paprika (in smalle repen) 1 blik maïsko... bekijk recept »

Pagina 19 van 100