Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Stokbrood Nicoise

60 gr. bruin stokbrood of 2 boterhammen. ijsbergsla. 100 gr. tonijn (naturel). 1 tomaat. 60 gr. uiringen. 1 eetl. mayonaise (80%). paprikapoeder. Was de slablaadjes en verdeel deze over het brood. Laat de tonijn uitlekken en verdeel deze over de sla ... bekijk recept »

Gestoomde Koolvis Met Spinazie

100 g koolvisfilet 400 g verse spinazie (of 200 g diepvries) 1 slalotje 250 ml ijsbergsla 1 el sladressing naturel of slasaus halfvol De vis kun je het lekkerst stomen, de spinazie ook. Heb je geen stoompan, dan kun je de vis ook grillen en de spinaz... bekijk recept »

Sla Met Perzik En Prosciutto

1 bol buffelmozarella 1 rijpe perzik- paar plakken prosciutto handvol muntblaadjes sla naar keuze (ijsbergsla-kropsla-romaine sla). Voor de dressing: 2 tl citroensap- 5 el olijfolie-peper-zout. Sla met munt mengen en op bord leggen. Perzik, mozarella... bekijk recept »

Garnalencoctail

200 g garnalen paar blaadjes ijsbergsla 4 plakjes citroen paar takjes venkelgroen of peterselie coctailsaus: 4 el mayonaise 4 el ketchup scheutje sherry mespuntje chilipoeder peper zout Doe in vier glazen schaaltjes een blaadje sla. Schep in elk glas... bekijk recept »

Carpaccio

1 plak carpaccio(zie handleiding) pijnboompitten parmensaanse kaas ijsbergsla 1 slaroos Haal de carpaccio uit de vriezer en laat het even ondooien,doe de voorgesneden carpaccio op een groot bord,bestrijk het geheel met de gr.kruidendressing,doe de sl... bekijk recept »

Gemixte Rauwkostsalade

Eikebladsla, IJsbergsla, Krop sla, Italiaanse sla, Frisicata sla, Roosjes van bloemkool, Blaadjes van een struikje lof, Geraspte wortel, Geraspte bietjes, Lenteuitjes (wordt ook wel bosuitjes genoemd), Wat water, Olie, Azijn (kan ook wijn of appelaz... bekijk recept »

Rijstsalade

150 gr rijst zoutpeper 1 pakje wortelrauwkost 1 blikje mandarijntjes 1/3 krop ijsbergsla 250 kaas in blokjes 1/8 creme fraiche 2 el mayonaise 1 tl mosterd Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op. Snijd de sla in smalle reepjes en de kaas i... bekijk recept »

Kruidenkaasbroodje

1 pakje mon-chou 1-2 teentjes knoflook verse bieslook 1 bakje kwark desgewenst bakje paturain (tuinkruiden-knoflook) peper en zout ijsbergsla 4 pistoletjes De mon-chou fijnprakken. Toevoegen de uitgeperste knoflook,bieslook,en kwarktoevoegen tot een... bekijk recept »

Tonijnsalade

1 groot blik tonijn op olie. 1 rode ui1 teen knoflookmayonaiseiets suikerwat peterselie en of bieslookiets citroensap, fijngesneden ijsbergsla en twee pistoletjes. Alle ingredienten in een kom omscheppen en op smaak brengen met peper, zout en citroen... bekijk recept »

Koude Kip Met Pindasaus

circa 1,5 dl pindasaus uit pot of pak 8 grote plakken gebraden kip- of kalkoenrolladecirca 2 mm dik gesneden 8 bladeren ijsbergsla Leg de plakken rollade naast elkaar op het werkvlak en bestrijk ze dun met de pindasaus. Scheur de ijsbergblader... bekijk recept »

Pagina 69 van 100