Recepten met kapucijners

137 recepten met kapucijners

Kapucijners

Kapucijners Kapucijners met spek: kan het Hollandser? Verse kapucijners worden onrijp geoogst waardoor ze een zoetige smaak hebben. De suikers in de zaden zijn dan namelijk nog niet omgezet in zetmeel. Daardoor komt de voedingswaarde van kapucijners overeen met die van groente. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur, de zaden in de peul zien eruit als bruin-groene erwten. Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.
Haal verse erwten uit de peul en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Voor 200 g gekookte kapucijners heb je zo’n 500 tot 700 g peulen nodig.
Laat gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 – 12 uur weken in ruim water. Kook ze vervolgens 1 – 2 uur in het weekwater. De weektijden zijn afhankelijk van de leeftijd van de kapucijners: hoe ouder de kapucijners, hoe langer de benodigde weektijd.
+ lees meer

Kapucijnersalade.

1 blik kapucijners ui ringen rauw peper azijn jonge kaas (veel) augurken zout geen kruidenboter Alles door elkaar en koud serveren. bekijk recept »

Kapucijnertafel

Kilo kapucijners (blauwschokkers zijn erg lekker)vijf grote aardappelen250 gram gerookt spekeen appelvier uienkleine augurkenkerriepeperzoutpeterseliepiccalillysuikercitroensap en wat boter. Bak het spek uit en hou het warm. Roer wat suiker door het ... bekijk recept »

Kerriesoep met wortel en koriander

1 ui, gesneden 2 el zonnebloemolie 1 zakje peen julienne (150 g, ah) 1 el tomatenpuree 1 pot indiase kerriesaus 1 groentebouillontablet 100 ml sinaasappelsap 1 blik kapucijners, uitgelekt 50 g deense fetablokjes 1 zakje verse koriander, fijngesneden ... bekijk recept »

Kapucijnerschotel

1 blik kapucijners 3 uien 1 prei 1 pakje soepgroenten 2 gele paprika's 40 gm boter 1 theelepel niet-hete kerrie 1 theelepel cayennepeper 1 theelepel mosterd De uien pellen en in ringen snijden. De prei schoonmaken en in ringen snijden. De soepgroente... bekijk recept »

Kapucijnerschotel

1 blik kapucijners 3 uien 1 prei 1 pakje soepgroenten 2 gele paprika's 40 gm boter 1 theelepel(s) niet-hete kerrie 1 theelepel(s) cayennepeper 1 theelepel(s) mosterd De uien pellen en in ringen snijden. De prei schoonmaken en in ringen snijden. De so... bekijk recept »

Kerriesoep met wortel en koriander

1 ui, gesneden 2 el zonnebloemolie 1 zakje peen julienne (150 g, ah) 1 el tomatenpuree 1 pot indiase kerriesaus 1 groentebouillontablet 100 ml sinaasappelsap 1 blik kapucijners, uitgelekt 50 g deense fetablokjes 1 zakje verse koriander, fijngesneden ... bekijk recept »

Kapucijnerschotel met knoflook en spek

400 g aardappelen, geschild en in kleine blokjeszoutversgemalen peper1 eetl. vloeibaar bakproduct1 ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, gesnipperd200 g gerookte spekblokjes1 groot blik kapucijners, afgespoeld en uitgelekt (500 g)4 takjes peterselie, fi... bekijk recept »

Chili con carne met gehakt

300 g gehakt1 pot(ten) kapucijners2 rode paprika's (in reepjes gesneden)1 zak(je) ijsbergsla1 uienringen1 pak(je) Honig mix voor chili con carne2 el plantaardige olie2 dl water1 bak(jes) champignons (in vieren gesneden) peper en zout1. Verhit de ... bekijk recept »

Indiase Uiensoep

200 g kalkoengehakt 2 eetl olie, 350 gr. uiensoepgroente 6 eetlepels milde Currypasta 3 eetlepels maizena, 1 blik jonge kapucijners 1 takje verse koriander 1 bekertje creme fraiche teentje knoflook zout, (versgemalen) zwarte peper Van kalkoengeha... bekijk recept »

Indiase Uiensoep

200 g kalkoengehakt 2 eetl olie, 350 gr. uiensoepgroente 6 eetlepels milde Currypasta 3 eetlepels maizena, 1 blik jonge kapucijners 1 takje verse koriander 1 bekertje creme fraiche teentje knoflook zout, (versgemalen) zwarte peper Van kalkoengeha... bekijk recept »

Pagina 11 van 14