Recepten met kapucijners

137 recepten met kapucijners

Kapucijners

Kapucijners Kapucijners met spek: kan het Hollandser? Verse kapucijners worden onrijp geoogst waardoor ze een zoetige smaak hebben. De suikers in de zaden zijn dan namelijk nog niet omgezet in zetmeel. Daardoor komt de voedingswaarde van kapucijners overeen met die van groente. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur, de zaden in de peul zien eruit als bruin-groene erwten. Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.
Haal verse erwten uit de peul en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Voor 200 g gekookte kapucijners heb je zo’n 500 tot 700 g peulen nodig.
Laat gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 – 12 uur weken in ruim water. Kook ze vervolgens 1 – 2 uur in het weekwater. De weektijden zijn afhankelijk van de leeftijd van de kapucijners: hoe ouder de kapucijners, hoe langer de benodigde weektijd.
+ lees meer

Kloosterstamppot

Bakje Quorn (= vegetarisch gehakt)1 gesneden ui2 gesneden stronkjes preiaardappels1 blok kapuchijnersgeraspte kaas Bak de Quorn samen met het uitje en de prei. Verwarm de kapucijners. Bedek de bodem van een ingevette vuurvaste ovenschaal met puree. L... bekijk recept »

Italiaanse Kapucijnerschotel

1 kleine ui 1 kleine prei halve appel citroensap 50 gram salami (stukje) 1 schijf ananas 10 gram margarine 1 theelepel italiaanse keukenkruiden halve pot (250 gram) kapucijners 1 eetlepel zilveruitjes 2 theelepels mosterd Verhit de boter in de wok en... bekijk recept »

Oesterzwamsoep met spiesen

2 bouillonblokjes naar keuze1 ltr water1 ui (fijngesneden)2 tenen knoflook (fijngesneden)1 halve winterpeen (in plakjes)1 stengel bleekselderij (in stukken)1 el kerriepoeder200 gr gele linzen 400 gr oesterzwammen300 gr kipfilet1 pak tofu18 grote rauw... bekijk recept »

Kapucijnermaaltijdsoep

2 liter potten of blikken kapucijners 2 blaadjes laurier zout 1 Spaans pepertje (gedroogd) 200 gr mager rookspek 4 aardappelen 2 uien 250-300 gram soepgroenten 1 rookworst peper selderijzout. Hulpmiddelen Een grote (soep)pan een roerzeef (als je die... bekijk recept »

Kapucijnerschotel

200 gram dobbelsteentjes mager rookspek 1 pak aardappelpuree voor ovenschotel 1/3 liter melk zout peper nootmuskaat boter of margarine 1 liter kapucijners 1 blik appelmoes paneermeel Hulpmiddelen Ovenschotel oven Hulpmiddelen - Ovenschotel oven Voor... bekijk recept »

Kapiteinstafel

0,5 grote rode paprika 0,5 grote groene paprika 0,5 potje zilveruitjes 0,5 potje zoetzure augurken 50 gram verse tauge 150 g belegen kaas 1 grote rijpe peer 0,5 eetl. citroensap (flesje) 2 grote uien 1 literblik kapucijners 150 g magere spe... bekijk recept »

Provencaalse Raasdonders

1/4 liter creme fraiche2 uien 2 blikken kapucijners2 deciliter rode wijn2 eetlepels kruiden(provencaalse) 3 eetlepels franse mosterd3 teentjes knoflook4 plakken achterham(dikke plakkensamen 500 g)6 vleestomaten (grote)6 eetlepels olijfolieSnijd de ha... bekijk recept »

Provencaalse Raasdonders

4 plakken achterham (dikke plakkensamen 500 gr) 1/4 liter creme fraiche 3 eetlepels franse mosterd 2 blikjes kapucijners 3 teentjes knoflook 2 eetlepels kruiden (provencaalse) 6 eetlepels olijfolie 2 deciliter rode wijn 2 stuk ui 6 grote vlees... bekijk recept »

Provencaalse Raasdonders

? 1/4 liter creme fraiche ? 2 uien ? 2 blikken kapucijners ? 2 deciliter rode wijn ? 2 eetlepels kruiden (provencaalse) ? 3 eetlepels franse mosterd ? 3 tenen knoflook ? 4 plakken achterham (dikke plakkensamen 500 g) ? 6 vleestomaten (grote) ? ... bekijk recept »

Provencaalse Raasdonders

2 dikke plakken achterham1 ui2 teentjes knoflook4 vleestomaten3 eetlepels olijfolie1 eetlepel Provencaalse kruiden1 dl rode wijn1 pond verse kapucijners2 eetlepels Franse mosterd1/8/ liter creme fraiche. Snijd de ham in reepjes. Pel en snipper de ui ... bekijk recept »

Pagina 9 van 14