Recepten met kapucijners

137 recepten met kapucijners

Kapucijners

Kapucijners Kapucijners met spek: kan het Hollandser? Verse kapucijners worden onrijp geoogst waardoor ze een zoetige smaak hebben. De suikers in de zaden zijn dan namelijk nog niet omgezet in zetmeel. Daardoor komt de voedingswaarde van kapucijners overeen met die van groente. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur, de zaden in de peul zien eruit als bruin-groene erwten. Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.
Haal verse erwten uit de peul en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Voor 200 g gekookte kapucijners heb je zo’n 500 tot 700 g peulen nodig.
Laat gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 – 12 uur weken in ruim water. Kook ze vervolgens 1 – 2 uur in het weekwater. De weektijden zijn afhankelijk van de leeftijd van de kapucijners: hoe ouder de kapucijners, hoe langer de benodigde weektijd.
+ lees meer

PROVENCAALSE RAASDONDERS

=2 Dikke plaken achterham(samen 250 gram) = 1 ui,2 teentjes knoflook,4 vleestomaten = 3 eetl.olijfolie = 1 eetl. Provencaalse kruiden = 1 dl rode wijn = 1 lt.blik kapucijners = 2 eetlepels Franse mosterd. =1/8 lt.creme fraiche. 1.SNIJD DE HAM IN REEP... bekijk recept »

Kapucijnerschotel Met Zeeuws Spek En Pekelvlees

8 plakken Zeeuws spek ca 200 g (iets dikker gesneden)8 plakken pekelvlees ca 200 g (iets dikker gesneden)50 g boter4 el zilveruitjes1 blik kapucijners van 500 g1 takje rozemarijn alleen de blaadjes1 teentje knoflook Voorbereiding Verwarm de boter in ... bekijk recept »

Provencaalse Raasdonders

? 1/4 liter creme fraiche ? 2 uien ? 2 blikken kapucijners ? 2 deciliter rode wijn ? 2 eetlepels kruiden (provencaalse) ? 3 eetlepels franse mosterd ? 3 tenen knoflook ? 4 plakken achterham (dikke plakkensamen 500 g) ? 6 vleestomaten (grote) ? ... bekijk recept »

Caesers Kapucijnerschotel

500 gram half om half gehakt 200 gram gerookt spek 1 literblik kapucijners 1 teentje knoflook 1 groene paprika 1 rode paprika 2 grote uien 2 afgestreken eetlepels kerrie poeder 1 eetlepel mosterd 1 blokje bouillon. Bak de in dobbelsteentjes ... bekijk recept »

Kapucijnenschotel

1 eetl. boter of magarine 100g&prime. bacon in blokjes 1 gesneden ui 1 gesnipperde gele paprika 100 gr. salami in blokjes 250 gr. gekookte krielaardappelen. 1 dl pils paprika poeder 1 potje jonge kapucijners 2 eetl. mosterd Bak de bacon, ui, paprika,... bekijk recept »

Mediterrane Chilischotel

250 g magere gerookte spekblokjes 4 trostomaten versgemalen peper 4 plakken ontbijtspek 1 courgette 2 (vlees)tomaten 2 sjalotjes of 1 ui 2 eetl. olijfolie 2 teentjes knoflook 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd 1 dl rode wij... bekijk recept »

Oud-Brabantse Boerenkool

1 1/2 kg aardappelen? 1 kilo schoongemaakte en gesneden boerenkool400 gr. halfom gehakt1 blik kapucijners1 flinke ui (of enkele kleine)zout en peperjus (liefst van stoofvlees of smeltjus). Zet de aardappels met de boerenkool erbovenop in water met zo... bekijk recept »

Kapucijnersoep Met Nam Pla

250 g gepelde kapucijners 2 el olijfolie 1 uifijngesneden 4 worteltjesfijngesneden 1 stengel bleekselderijfijngesneden 1 rode paprikafijngesneden 1 teentje knoflookfijngesneden 1 el versgeraspte gemberwortel 1 el kerrie 1 el gemalen komijn 1/2 tl kur... bekijk recept »

Indische Kapucijnerschotel

1 blik kapucijners 250 gr. gehakt 1/2 zakje (of meer) nasikruiden 300-400 gr. panklare prei sambal(badjak) olie evt. mosterd Nasikruiden laten wellen in heet water. Olie verhitten, sambal (naar smaak) toevoegen en even meebakken. Daarna gehakt toevoe... bekijk recept »

Captains Dinner

4-6 braadwortjes 50 gram boter 150 gram ontbijtspek of 200 gram spekblokjes 3 uien 2 blikken capucijners a 1 liter versgemalen peper zout 2 eetlepels gehakte peterselie 1 klein potje auggurken 1/2 potje zilveruitjes naar smaak piccalilly naar smaak m... bekijk recept »

Pagina 10 van 14