Recepten met kapucijners

137 recepten met kapucijners

Kapucijners

Kapucijners Kapucijners met spek: kan het Hollandser? Verse kapucijners worden onrijp geoogst waardoor ze een zoetige smaak hebben. De suikers in de zaden zijn dan namelijk nog niet omgezet in zetmeel. Daardoor komt de voedingswaarde van kapucijners overeen met die van groente. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur, de zaden in de peul zien eruit als bruin-groene erwten. Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.
Haal verse erwten uit de peul en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Voor 200 g gekookte kapucijners heb je zo’n 500 tot 700 g peulen nodig.
Laat gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 – 12 uur weken in ruim water. Kook ze vervolgens 1 – 2 uur in het weekwater. De weektijden zijn afhankelijk van de leeftijd van de kapucijners: hoe ouder de kapucijners, hoe langer de benodigde weektijd.
+ lees meer

Provencaalse kapucijners

3 eetlepel olijfolie1 ui gesnipperd2 teentje knoflook gesnipperd4 vleestomaten in partjes250 gram hamreepjes1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden100 milliliter vleesbouillon1 blikje kapucijners uitgelekt125 milliliter crème fraîche2 ... bekijk recept »

Kapucijners met spek en stroop

2 eetl. boter of vloeibaar bakproduct1 eetl. olie1 grote ui, gesnipperd400 g ontbijtspek, in blokjes4 takjes tijm, alleen de blaadjes2 blikken of potten kapucijners (900 g uitlekgewicht)suikerstroop1. Verwarm de boter samen met de olie in een pan met... bekijk recept »

Kapucijners met gehaktballetjes

500 g half-om-half gehakt100 g dungesneden gerookte ontbijtspek, fijngesneden1 eetl. gehaktkruiden1 ei, losgeklopt2-3 eetl. paneermeel2 eetl. vloeibaar bakproduct2 uien, fijngesnipperd1 blik jonge kapucijners à 500 g4 takjes peterselie, fijnge... bekijk recept »

Kapucijners op zijn Hollands

1 dl. magere kippenbouillon 100 gr. boter 2 kilo verse kapucijners, gedopt 1 ui genipperd tijm 1 eetlepel gehakte peterselie 1 theelepel gehakt bonenkruid peper en zout 4 dikke plakken gekookte ham(1 1/2 ons elk) boter 1 wijnglas droge witte wijn 1 e... bekijk recept »

Kapucijners met appel en ui

1 grote rode appel 1 grote ui olie of boter om te bakken 1 eetl. suiker 1 theel. kerrie zout en versgemalen peper 1 eetl. citroensap of azijn 1 pot kapucijners van circa 400 g piccalilly Voorbereiding: Snijd de gewassen appel met de schil in kwart... bekijk recept »

Kapucijners met appel en ui

1 grote rode appel 1 grote ui olie of boter om te bakken 1 eetl. suiker 1 theel. kerrie zout en versgemalen peper 1 eetl. citroensap of azijn 1 pot kapucijners van circa 400 g piccalilly Voorbereiding: Snijd de gewassen appel met de schil in kwart... bekijk recept »

Mexicaanse Streling Voor De Tong

1 blik (ca. 800 gram) kapucijners, 25 gram boter, 250 gram rundergehakt, Mexicaanse gehaktkruiden, 1 pak Mexicaanse groentemix (uit de diepvries), 1 potje (2 dl) milde tacosaus, 100 gram geraspte komijnekaas, 4 eetlepels zure room Laat de kapucijners... bekijk recept »

Capucijners En Olijven

800 g gekookte kapucijners (velderwtjes van Hak) 200 g magere spekreepjes 25 g boter 2 grote uienin smalle ringen 2 bosuitjes met veel groen of 1 dunne preigesnipperd 16-24 groene olijvengehalveerd en ontpit 2 eetlepels fijngehakte (platte) peterseli... bekijk recept »

DRIE-BONENCHILI

3 el zonnebloemolie400 g rundergehakt2 tl chilipoeder2 teentjes knoflook3 uien1 blik kidneybonen (400 g)1 pot kapucijners (720 g)zakje soepgroente (250 g)1 pot groenteschotel voor chili (620 g) Pel en snipper de uien. Fruit ze ca 3 min. in de olie sa... bekijk recept »

Kapucijnerschotel

500 gram gehakt, 200 gram spekblokjes, 1 grote rookworst, 2 blikken kapucijners, 3 uien, 2 paprika's, 150 gram soepgroente, 1 prei en een dun preitje, 1 tl kerrie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl tijm, 1 el dijonmosterd, 0,5 tl cayennepeper, zout en pep... bekijk recept »

Pagina 7 van 14