137 recepten met kapucijners
250 g kapucijnerszout2 uien25 g margarine2 augurken3 schijven ananas1 banaan, kerriemespuntje sambal15 g bloem3 dl waterhalve tablet kruidenbouillonketjap, ananassap Snipper de uien en fruit een daarvan in de helft van de margarine in een ruime pan o... bekijk recept »
2 kg verse kapucijners zout 1 ui 10 g boter of margarine peper 2 eetlepels bloem peper 1 dl bouillon 1 dl koffieroom of kookroom peterselie Schep de kapucijners door de saus en warm het geheel goed door. Maak het gerecht op smaak met peper, zout en k... bekijk recept »
1 pot kapucijners 2 augurken 1 potje piccalilly mosterd naar keuze 2 eetl. zure uitjes 2 uien 40 g boter 200 g vers vetspekin plakken gesneden van 2 mm dik 100 g ontbijtspekdun gesneden 500 g voorgekookte krielaardappeltjes 2 theel. verse tijmblaadj... bekijk recept »
250 gr. Zeeuws spek in blokjes. 2 grote uien gesnipperd. 1 groot blik kapucijners (500 gr.). zout. suikerstroop. Roer de kapucijners samen met de boter door de spek en ui. Laat ze nog 10 min. doorwarmen met het deksel op de pan, roer af en toe om. bekijk recept »
300 g kapucijners1 kleine ui1 el boter of margarine150 g rookspek1 el bloem2 el azijn1 el stroop Kook de kapucijners in het weekvocht gaar in plm. 1.1/2 uur.Snipper intussen de ui en snijd het spek in smalle reepjes.Laat de boter heet worden en bak h... bekijk recept »
2 kilo kapucijners zout boter mosterd. Giet het resterende water af en schud er een klont boter en 1 theelepel mosterd door. bekijk recept »
400 gram gedroogde kapucijners zout 500 gram vet spek 1 ui enkele augurken zilveruitjes mosterd. Snijd het spek in plakken, bak het knapperig en leg het op een verwarmde schaaltje. Snipper de ui en bak de snippers in het spekvet. Schep ze uit d... bekijk recept »
300 gram gedroogde kapucijners 1/2 blik sperziebonen pakje kapucijnermix 200 gram winterwortel 400 gram kipfilet 60 gram boter peper zout. Bak de kipfilet op een hoog vuur gaar en bruin in de boter. Laat de kapucijnermix volgens de gebruiksaan... bekijk recept »
400 gram gedroogde kapucijners boter zout. Voorbereiding Zet de kapucijners een dag van te voren in de week in ruim water met 25 gram zout per liter. Vervang het water door verszonder zouten kook de kapucijners in ongeveer 1 uur gaar. Bereidingswij... bekijk recept »
340 gram jonge kapucijners (pot of blik)2 eetlepel arachideolie2 uien (gesnipperd)1 theelepel chilipoeder of paprikapoeder150 gram ontbijtspek in plakjeszoutversgemalen pepervoor de appelrelish:2 appels geschild, in miniblokjes50 milliliter appelsap5... bekijk recept »