Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Salsa van tomaat

1 limoen 4 sjalotten 1 teen knoflook 1 knoflook 8 trostomaten 4 el verse koriander 3 el olijfolie extra vierge 1 gedroogde chilipeper1. Boen de schil van de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Snijd de sjalot fijn en pers de kn... bekijk recept »

Geroerbakte spinazie met rode ui en knoflook

2 rode uien 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 800 g wilde spinazie 1 mespunt nootmuskaat 1 el citroensap1. Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Snijd de knoflook fijn en voeg toe. Voeg de spinazie in dele... bekijk recept »

Bruschette basisrecept met 4 belegvariaties

4 sneetjes stokbroden 1 teen knoflook 2 el extra vierge olijfolie1. Snijd het stokbrood in lange schuine sneden. Grill het brood in een droge grillpan tot het mooie goudbruine strepen heeft. Halveer de knoflook. Wrijf met de zijkant van de knoflo... bekijk recept »

Raclettekaas met krieltjes en knoflook

2 sjalotten 2 el rode wijnazijn 6 el kruidenolie 1 snufje zout 1 snufje peper 75 g veldsla 170 g mini-krieltjes met knoflook 200 g raclette classique (kaas)1. Meng in een kommetje de sjalot door de azijn. Klop er de helft van de olie door en b... bekijk recept »

Zomerse doperwtensoep met Parmaham-bruschetta

2 teentjes knoflook 2 el olijfolie 1 pot krachtbouillon kip (350 ml) 200 g doperwten (diepvries) 6 sneetjes Veneziaans bruinbrood 6 plakjes Parmaham ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix1. Knoflook pellen. In hoge pan 1 el olie ve... bekijk recept »

Penne all'arrabbiata

400 g penne rigate (pasta) 3 tenen knoflook 2 el olijfolie 3 gedroogde chilipeper 400 g gepelde tomaten ½ el gedroogde Italiaanse kruiden 70 g tomatenpuree1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd... bekijk recept »

Andijviewok met kerrie en krieltjes

1 zakje amandelschaafsel (45 g) 2 uien 3 tenen knoflook 5 eetlepels zonnebloemolie 2 zakken krieltjes (klein (a 450 g)) 275 g gekruide worstjes 2 zakken gesneden andijvie (a 400 g) 2 theelepels kerriepoeder1. Amandelschaa... bekijk recept »

Uienpizza

1 net sjalotten (250 g) 2 rode uien 2 teentjes knoflook 125 gr goudsalami (stuk) 2 dozen Toscaans pizzapakket (world wide pizza) 2 zakjes gemalen pittige kaas (a 150 g) 2 maal 150 gr gemengde sla 6 eetlepels balsamic... bekijk recept »

Geroerbakte spinazie met rode ui & knoflook

1 rode ui 1 teen knoflook 250 g cherrytomaten 2 el olijfolie 600 g spinazie (zak à 300 g) 1 tl chilipeper (molen)1. Snijd de ui in ringen en de knoflook in plakjes. Halveer de tomaten. Verhit de olie in een grote koekenpan en frui... bekijk recept »

Mosselen met knoflook en koriander

2 tenen knoflook 2 el olijfolie 1 tl paprikapoeder 1 zak oosterse wokgroente (400 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 visbouillontablet 1 bak mosselen (2 kg) 1 zakje verse koriander (15 g) 1 pak naanbrood (280 ... bekijk recept »

Pagina 15 van 100