Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Hazenrugfilet met gepofte knoflook en sinaasappel-wijnsaus

13 ternen knoflook (ongepeld) 500 ml rode wijn 250 ml sinaasappelsap, vers ½ pot wildfond (a 380 ml) ½ tl gedroogde tijm 3 el olijfolie 1 el grof zeezout 4 hazenrugfilets (op kamertemperatuur) 2 el boter1. Ver... bekijk recept »

Penne met broccoli, knoflook en walnoten

100 g walnoten 2 rode pepers 4 teentjes knoflook 400 g penne zout 3 eetlepels olijfolie 2 maal 300 g panklare broccoli (roosjes)1. Walnoten fijn hakken. Noten in droge koekenpan goudbruin roosteren, op bord laten afkoelen. Pepers hal... bekijk recept »

Yotam Ottolenghi's quinoa met gegrilde tomaten en knoflook

1 groene peper 25 g peterselie 25 g munt 100 ml olijfolie ¾ tl zout 250 g quinoa 1.1 liter koude groentebouillon 20 g boter 100 g feta 1 el olijfolie 250 g minipruimtomaatjes (alternatief: romaatjes) 4 tenen knoflook&n... bekijk recept »

Gebakken knoflookmarinade

1 bol knoflook 1 dl olijfolie 1 rode peper (zonder zaadjes en fijngehakt) 1 eetlepel tijm (blaadjes)1. Teentjes knoflook pellen. In pannetje knoflook met olie, rode peper en tijm 15 min. op zacht vuur verwarmen, zonder dat knoflook br... bekijk recept »

Griekse gehaktballen met yoghurtsaus

3 teentjes knoflook 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 ei 2 sneetjes witbrood 300 g half-om-halfgehakt 6 eetlepels olie 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) ½ beker Griekse yoghurt (a 500 ml) 2 komkommers 2 eetlepe... bekijk recept »

Forel met knoflook

4 forellen 2 limoenen 1 gedroogde chilipeper 2 tenen knoflook 6 el olie 30 g koriander1. Spoel de forel af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Maak met een scherp mes aan beide kanten 2 schuine inkepingen in elke vis. Pers de li... bekijk recept »

Geroerbakte spinazie met knoflook & hazelnoten

2 tenen knoflook 2 el olijfolie 1 tl gedroogde rozemarijn 800 g wilde spinazie (zak 400 g) 60 g hazelnoten1. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rozemarijn 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger... bekijk recept »

Kip met veertig teentjes knoflook

1 blikje ansjovis in olie (46 g) 1 dl melk 1 grote scharrelkip (ca. 1500 g) 15 g verse rozemarijn 1½ dl (olijf)olie peper 40 teentjes knoflook (ca. 200 g)1. Ansjovis ca. 30 minuten in melk leggen om te ontzouten. Oven ... bekijk recept »

Zigeunerschnitte

1  ui 1 teentje knoflook 1 bosje bladpeterselie 250 g volkorenbloem 100 g boter 80 ml water 1  ei 10 g zout PiedeegPel en snipper de ui. Pel het hak de knoflook. Pluk en hak de peterselie. Verhit olie in een pa... bekijk recept »

Champignonsoep

- 1 pakje champignonnensoep - 1 potje gesneden champignons - peper - zout - croutons - peterselie Bereidingswijze Maak de soep volgens de gebruiksaanwijzig op het pakje. Als de soep warm is voeg je de champignons en wat van het champignonvocht toe vo... bekijk recept »

Pagina 17 van 100