Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Schnitzel met knoflook-groenten'cream'

500 g prei 6 zoetzure augurken (pot a 340 g) 4 teentjes knoflook 2 theelepels paprikapoeder 2 zakjes rauwkost (a 150 g) 1 beker zure room (sour cream, 125 g) 3 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje wienerschnitzels (c... bekijk recept »

Pittige tijgergarnalen met knoflook

1 eetlepel citroensap 2 eetlepels olijfolie 1 rode peper (fijngesneden) ½ zak tijgergarnalen ((500 g, diepvries), ontdooid) 6 tenen knoflook (gepeld en in plakjes) 1 bakje verse koriander ((15 g), blad grof gesneden... bekijk recept »

Lamsspies met munt en taboulé

250 g Griekse yoghurt 2 tenen knoflook (geperst) 15 g munt 250 g couscous 6 el olijfolie 1 citroen (schoongeboend) 20 g platte peterselie 15 g koriander 25 g bieslook 300 g lamsbiefstukken 1 el gemalen komijn (djinten)1.... bekijk recept »

Broccolipuree met knoflook

500 g broccoli 2 el olijfolie 1 kleine ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 100 ml melk 50 g witte kaasblokjes 5 zwarte olijven zonder pit (in plakjes)1. Broccoliroosjes van stronk snijden. Stronk schillen met d... bekijk recept »

Preisoep

4 sneetjes witbrood (oud) 5 eetlepels olijfolie 3 tenen knoflook 100 g magere spekreepjes 300 g gesneden prei 2 kippenbouillontabletten zout peper1. Korst van brood afsnijden en brood in kleine blokjes van ca. 1 cm snijden. In koek... bekijk recept »

Komkommer met mascarpone, knoflook en munt

2 komkommers 1 bakje mascarpone (roomkaas, 250 g) 2 el citroensap (flesje 115 ml) ½ teen knoflook 1 bakje verse munt ((15 g), blaadjes in reepjes)1. Rasp de komkommers grof en laat ze 10 min. uitlekken in een zeef. Roer de... bekijk recept »

Ribollita van Armanda

150 g gedroogde witte bonen (pak 500 gram) 3 stengels bleekselderij (in stukjes) 2 uien 5 tenen knoflook 4 takjes rozemarijn (bakje 15 g) 4 el olijfolie 5 roma tomaten (bak 750 g) 500 g winterpeen (geschild) 2... bekijk recept »

Spaghetti met knoflookgarnalen

300 g spaghetti 1 bak romatomaten (a 750 g) 1 doosje Italiaanse kruiden (diepvries 50 g) 5 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 2 teentjes knoflook 2 bakjes gekookte gamba's (a 200 g) 1 pakje room culinair (... bekijk recept »

Lamsvlees in knoflook-rozemarijnmarinade

1 takje rozemarijn 2 teentjes knoflook 1 theelepels (balsamico)azijn 1 theelepel scherpe mosterd (bijv. Dijon) 4 eetlepels olijfolie versgemalen zwarte peper 2 schaaltjes lamsboutplakken à la minute (ca. 500 g) 3 (tros)tomaten... bekijk recept »

Panklare spinazie

1 teen knoflook 3 sjalotten 3 el olijfolie 600 g bladspinazie (zak) 25 g ui-knoflook croutons (zakje)1. Snipper de knoflook en sjalotjes fijn. Fruit de knoflook en sjalot in de olie in een wok. 2. Voeg de spinazie in gedeeltes toe e... bekijk recept »

Pagina 16 van 100