1000 recepten met knoflook
voor 4 personen: 1 lamsbout (750) gr, ontbeend en botten in stukken gehakt (vraag uw slager dit te doen) 3 teentjes knoflook 1 bosje rozemarijn zout, peper 25 gr boter, 1 ui, grof gehakt 1 stengel bleekselder,in stukken 1/2 winterwortel, in stukjes 2... bekijk recept »
150 ml. yoghurt1/2 theelepel vloeibare knoflook1 theelepel Dijon mosterd1 mespuntje zoutsnufje peper naar smaak1 theelepel citroensap1/2 eetlepel in blokjes gesneden komkommerfijngeknipte muntblaadjes- Meng alle ingredienten bekijk recept »
700 g lamsbout zonder beenpeper, zout 4 teentjes knoflook 700 g geschilde vrij vastkokende aardappelen 2 eetlepels olie 4 tomaten 1 bekertje Griekse yoghurt op kamertemperatuur 2 eetlepels gepelde amandelen 1 theelepel kerriepoeder 2 eetlepels fijnge... bekijk recept »
Voor 4 personen: 5 eetlepels (olijf)olie 2 bolletjes knoflook 1 zakje verse Provencaalsekruidenmix (20 g) 1 sjalotje 1/2 fles volle rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) (versgemalen) zwarte peper 3 eetlepels sherry 2 eetlepels suiker 75 g carbonarareep... bekijk recept »
Nodig voor 4 personen: Voor de marinade: 5 eetlepels olijfolie 4 eetlepels tomatensaus 3 grote teentjes knoflook, gesnipperd 2 eetlepels balsemienazijn 2 eetlepels fijngehakte verse dragon of 2 theelepels gedroogde dragon 1/2 theelepel zout 1/2 theel... bekijk recept »
Voor 2 personen: 250 g zalmfilet, in blokjes 2 eetlepels neutrale olie 2 tenen knoflook, in plakjes 2 rode uien, in dunne partjes 100 g zeekraal sap van een halve citroen versgemalen zwarte peperVerhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui ... bekijk recept »
1 el rozemarijnnaaldjes 8 tenen knoflook, gepeld 1 el mosterd 4 el olijfolie extra vierge 800 g runderlendestuk, op kamertemperatuur zeezout, versgemalen zwarte peper 21/2 dl volle rode wijn 100 g boter of margarine, in stukjesVoorbereiden (kan 1/2 d... bekijk recept »
voor 4 personen 350 champignons, grof gehakt 4 stengels bleekselder, grof gehakt 3 teentjes knoflook 3 eetlepels droge sherry of droge witte wijn 7,5 dl kippebouillon 2 eetlepels worcestersaus 1 tl nootmuskaat zout (indien geen bouillonblokjes gebrui... bekijk recept »
Voor 4 personen: 24 gamba's (rauw) 4 teentjes knoflook 2 kleine uien 4 eetlepels olijfolie 4 eetlepels medium sherry 1 eetlepel citroensap zout peper 2 eetlepels fijngehakte peterselieWas de gamba's en dep ze droog. Pel de teentjes knoflook en snijd ... bekijk recept »
Wokken voor 4 personen: 250 g tofu, 500 g broccoli, een paar teentjes knoflook, 1 citroen, 50 ml groentebouillon, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels olie, zwarte peper.Snijd de tofu in reepjes. Was de citroen met heet water, rasp de schil en pers het ... bekijk recept »