Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Kipjes met citroen en knoflook

2 poussins (kleine kippetjes) Geraspte gele schil en het sap van 2 verse - liefst onbespoten - citroenen 10 ongepelde tenen knoflook, Peper en zout 2 kopjes witte wijn Half pakje Soya room of magere room 2 eetlepels olijfolie 1/2 eetlepel boter. Pete... bekijk recept »

Gevulde paprika knoflook

4 grote rode paprika's 500 gr. rundergehakt kleine bos peterselie 3 tenen knoflook 1 ui 4 volkoren pistolets.Bereidingswijze Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika's. Snijd de peterselie en doe hetz... bekijk recept »

Mosselen met knoflook

Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 2 teentjes knoflook witte wijn 1 laurierblad 1 prei 1 el tomatenpuree 1 ui 1 el peterselie een paar takjes selderij peper en zoutDe knoflookteentjes, prei, ui en peterselie fijnsnijden. Schenk dan een bodempje witte ... bekijk recept »

Tomatensoep met knoflook

2 kilo rijpe vleestomaten1 bol knoflookscheut olijfolieverse tuinkruiden: peterselie, rozemarijn, oregano, tijmpeper en zout1,5 liter bouillonverse basilicum- Verwarm voor 2,5 liter soep met geroosterde tomaten de oven op 200°C. - Halveer de tomaten ... bekijk recept »

Tomatensoep met knoflook

Voor 4 personen: 2 kilo rijpe vleestomaten 1 bol knoflook scheut olijfolie verse tuinkruiden: peterselie, rozemarijn, oregano, tijm peper en zout 1,5 liter bouillon verse basilicumVerwarm voor 2,5 liter soep met geroosterde tomaten de oven op 200ºC. ... bekijk recept »

Spruitjes met knoflook, ui en kaas

500 gr spruitjes 1-2 teentjes knoflook 1 ui 100 ml groentebouillon van een blokje, pasta of poeder kaas naar keuze aan het eind van het receptMaak de spruitjes schoon, snijd kleintjes doormidden en grote in vieren. Verhit in een grote koekenpan een s... bekijk recept »

Spareribs met honing en knoflook

1,5 kg spareribs175 gram honing6 tenen knoflook, geperststukje verse gember (5cm), fijngeraspt1/4 theelepel tabasco3 eetlepels chilisaus2 theelepels sinaasappelschil, geraspt- Doe de spareribs in een grote kom. - Meng alle ingredienten en giet ze ove... bekijk recept »

Bucatini met venusschelpen, knoflook en chorizo

voor 4 personen: 48 kleine venusschelpen 500 g bucatini 6 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook, fijngewreven 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie 5 eetlepels droge witte wijn 400 g tomaten uit blik, kleingesneden 1/2 theelepel fijngesneden gedroogde... bekijk recept »

Gebraden Schouderkarbonadestuk Met Knoflook-aardappelen

1 kilo schouderkarbonadestuk zonder bot7 eetlepels olijfolie2 eetlepels Provencaalse kruiden1 1/2 kilo aardappelen12 teentjes knoflook50 gram boter2 dl cider1 eetlepel mosterdpeper en zout. Bereidingswijze Verwarm de oven op 220 graden. Wrijf het vle... bekijk recept »

Knoflook-olijvenbrood

- 10 g gedroogde gist -250 g volkorenmeel -250 g tarwemeel -1/2 el zout -3 dl lauw water -1 el vloeibatre honing -2 el olijfolie -2 tenen knoflook -1 el provencaalse kruiden -130 g zwarte olijven (ontpit en in stukjes gesneden) Voorbereiding meel me... bekijk recept »

Pagina 68 van 100